• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Enrike: Zabrinut sam!

"Uplašeni smo svi, što je i normalno, jer još nismo zabilježili našu prvu pobjedu. To mora da se promeni", kaže mladi trener Rome, Luis Enrike, koji se nalazi na velikim iskušenjima na startu mandata.

 Enrike: Zabrinut sam! Izvor: MONDO

Nekada vrhunski fudbaler Reala iz Madrida i Barselone, Luis Enrike, nije ni sanjao ovakav početak trenerske karijere. Kada je ovog ljeta došao u slavnu Romu da uspostavi nešto nalik na sistem u Barsi, Španac je bio pun samopouzdanja.

Dva mjeseca kasnije, ispostavilo se, da će njegova zamisao biti teško izvodljiva. U Romi čak razmišljaju i o raskidu saradnje.

Enrikeov posao u Rimu počeo je eliminacijom od Slovana iz Bratislave u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada je ujedno zaratio sa živom legendom kluba Frančeskom Totijem, jer ga nije uvrstio u postavu za revanš meč sa Slovacima u Rimu (1:1, posle 0:1 u Bratislavi).

Od tada, navodno su se polarizovale strane u ekipi, jedna koja stoji uz mladog trenera i poštuje njegov autoritet i druga koja je uz legendarnog Totija, a sve to odrazilo se i na startu u Seriji A. Roma se poslije tri kola nalazi na 15. mjestu, sa porazom od Kaljarija na svom terenu (1:2) i potom dva remija, sa Interom u gostima (0:0) i Sijenom u Rimu (1:1).

Poslije samo osvojenog boda u četvrtak uveče, Enrikea je na sastanak pozvao sportski direktor "vučice" Valter Sabatini.



"Moji zaključci ne mogu da budu pozitivni. Mislim da igrači rade sve što se od njih očekuje, ali da ne rizikuju dovoljno da napadnu gol. Ne uspijevamo da završimo akcije sa brojem igrača koji ja želim", tvrdi Enrike da Romanisti previše kalkulišu.

"Zabrinut sam zbog cijele situacije, najviše zbog nedostatka vjere u sebe od strane igrača. A, to može da se popravi samo dobrim rezultatima. Uplašeni smo svi, što je i normalno, jer još nismo zabilježili našu prvu pobjedu. To mora da se promijeni", podvukao je Enrike, bivši trener Barselone B, koji dosta luta i u formaciji i u sastavu.

Sledeći rival Rome je Parma.

(MONDO, foto: AP, Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC