• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamu i Ciboni prihodi, Zagrebu rashodi

Grad Zagreb zakupljuje stadion Maksimir i dvoranu "Dražen Petrović" po veoma povoljnim uslovima za zagrebačke klubove.

 Dinamu i Ciboni prihodi, Zagrebu rashodi Izvor: MONDO

Izuzetno povoljne uslove zakupa sportskih objekata dobila su dva najveća zagrebačka kluba, fudbalski - Dinamo i košarkaški - Cibona. Na taj način, hrvatska prijestonica odlučila je da, pomalo i na svoju štetu, pomogne poznatim klubovima da posluju u narednih pet godina.

Da li je ovo i primjer kako bi mogli da budu uređeni odnosi između gradova i klubova u Srbiji?

Naime, Grad Zagreb zakupiće krajem mjeseca stadion Maksimir i dvoranu Dražen Petrović na pet godina. Gradske vlasti su se obavezale da u tom periodu snose troškove održavanja tih objekata i prepustile klubovima zaradu od poslovnih prostora i organizacije koncerata.

U skladu sa tom odlukom, Dinamo i Cibona će ubuduće i formalno upravljati stadionom i dvoranom, ali će i ubirati prihode od poslovnih prostora i organizacije koncerata ili drugih priredbi, iako je je u uslovima konkursa na koji su se klubovi prijavili stajalo da se objekti daju u zakup sportskih aktivnosti.

"Prije godinu i po donijeta je odluka da se sve sportske građevine u gradu daju u zakup. Dosad smo ih dali 150 i na red su došli Maksimir i KC Dražen Petrović", izjavio je načelnik Gradske Kancelarije za obrazovanje, kulturu i sport Zagreba Ivica Lovrić.

Dva kluba će se na taj način formalno voditi kao zakupci, što podrazumijeva i plaćanje komunalija, popravki i zaposlenih na samom objektu, grad će, takođe, izdvajati svoj novac za tekuće održavanje.

"Dinamo je za Maksimir ove godine dobio devet miliona kuna (oko 1,2 miliona evra), a vidjeli ste da je u njega uložio oko četiri miliona evra. Koliko će dobiti za iduću godinu, vidjećemo kada bude stigao prijedlog proračuna za 2012. godinu", rekao je Lovrić.

Iako je ranije bilo priče o tome da će Dinamo dobiti novi stadion, sve se glasnije najave da će uskoro biti pokrivene sve četiri tribine stadiona u Maksimiru.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC