• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Kad je pao Čačak, pašće i Kula!

"Znam da smo posljednjih godina loše prolazili u Kuli, ali prošlog vikenda smo srušili lošu tradiciju u Čačku", kaže Robert Prosinečki.

 ZVEZDA: Kad je pao Čačak, pašće i Kula! Izvor: MONDO

Samo jednom, u četiri sezone bez titule prvaka Srbije, fudbaleri Crvene zvezde uspjeli su da ne izgube ni bod u duelima sa Hajdukom iz Kule.

Prošle sezone, Hajduk je nanio crveno-bijelima težak poraz od 2:0 u Kuli, a isti rival pobjeđivao je i u Beogradu ne tako davno. Sada tamo više nema za Delije omraženog Nikole Džombe, ali ima kvaliteta, noviteta, pozitivne atmosfere.

"Znam da smo posljednjih godina loše prolazili u Kuli, ali prošlog vikenda smo srušili lošu tradiciju u Čačku i sada očekujemo da isto to uradimo i protiv Hajduka", rekao je trener Crvene zvezde Robert Prosinečki u petak pred 6. kolo JSL.

Nikola Petković, koji je debitovao u prošlom kolu protiv Borca u Čačku, dijeli mišljenje svog šefa, ali ističe da je svaki igrač svjestan čiji dres nosi i da u nedjelju očekuje tešku borbu, iz koje će crveno-bijeli izaći kao konačni pobjednici.

"Tradicija govori da je gostovanje u Kuli uvijek vruće za nas. Međutim, to je bio i slučaj i u Čačku u posljednjih par godina, pa smo pobijedili. Ukoliko uđemo u utakmicu sa željom da nametnemo svoj stil igre i u prvih dvadeset minuta stavimo do znanja Kuljanima ko je ko na terenu, očekujem trijumf", optimista je Petković.

U nedjelju od 16.30, njegovu ekipu dočekaće tim koji je u prva četiri kola Jelen Superlige zabilježio četiri pobjede, a potom malo posustao. Kuljani će, ipak, poljuljanog samopouzdanja dočekati Crvenu zvezdu, jer su u četiri dana doživjeli dva poraza, od Partizana u ligi i Kolubare u Kupu.

"Njihovi rezultati na početku sezone su za respekt, izgubili su jedino na gostovanju Partizanu, što je u principu normalno. Međutim, moram da kažem da nisu igrali protiv jačih rivala, nego protiv ekipa sličnog kvaliteta. Gledao sam meč protiv Borca, Čačani su vodili 1:0 i rezultat je mogao da bude potpuno drugačiji", istakao je Prosinečki.

Utakmicom u Kuli, Crvena zvezda završiće ciklus od pet gostovanja u prvih sedam mečeva sezone, računajući i duel u Lučanima u sredu, u okviru Kupa Srbije. U ligi, crveno-bijeli će čak četvrti put biti gosti u šest kola, a poslije startnog poraza od Spartaka u Subotici, uspjeli su da pobijede i Smederevo i Borac bez primljenog gola.



Sada ih očekuje tim sa brojnim vrlinama.

"Na terenu stoje jako dobro, istina defanzivno su orijentisani, ali su veoma opasni iz prekida, polukontre i kontre. Ja sam optimista, ponavljam, uvijek sve zavisi od nas, sigurno smo kvalitetniji tim i ako uđemo motivisano i trkački dobro taj kvalitet će doći do izražaja", rekao je Prosinečki.

Nakon što je u Kupu odmorio Bobana Bajkovića, Nikolu Mikića, Milana Vilotića, Nikolu Petkovića, Evandra Goebela, Kadua Mendeša, Kristijana Borhu i Andriju Kaluđerovića, s tim da su Evandro, Borha i Kaluđerović morali da uđu kada je zagustilo, Prosinečki će u Kuli izvesti najjaču postavu.

Trebalo bi od starta da zaigraju: Bajković - Mikić, Vilotić (Ćosić), Adi, Petković - Dimitrijević, Kadu, Evandro - Lazović, Borha i Kaluđerović.

Navijači Crvene zvezde ulaznice za meč sa Hajdukom mogu da kupe u petak i subotu od 12 do 17 časova na blagajnama u Ljutice Bogdana.

Na konferenciji za medije pred put u Vojvodinu, Prosinečki je iskoristio priliku da pozove navijače Crvene zvezde da narednog utorka dođu na humanitarni meč između ženskog tima i ekipe filma "Montevideo, Bog te video" u sklopu akcije "Sve za bebe".

Prosinečki će u tom meču pojačati ženski tim, odnosno zaigraće prvi put poslije 20 godina na Marakani.

"Ne bih sebe stavljao u prvi plan. Biće mi veliko zadovoljstvio da pomognem i pozivam sve koji mogu da dođu na utakmicu i plaćenim ulaznicama pomognu našoj djeci", rekao je Prosinečki.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC