• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hargrivs: Bio sam iz zamorče u Junajtedu

Oporavljeni Oven Hargrivs optužio je doktore Mančester junajteda da su mu injekcijama samo prikrivali povredu i da su ga tretirali kao zamorče. Ferguson mu odgovorio: "Imam najbolji ljekarski tim"

 Hargrivs: Bio sam iz zamorče u Junajtedu Izvor: MONDO

Bivši engleski reprezentativac vratio se u srijedu na teren poslije skoro godinu dana i postigao gol na debiju za Mančester siti. Trenutak kada je u centru pažnje iskoristio je da se prisjeti svojih dana u Mančester junajtedu, u kome je za četiri godine odigrao samo 27 utakmica.

On je optužio medicinski tim "crvenih đavola" da su ga tretirali kao "Gvinejsko prase" i da su mu davali injekcije kako bi prikrili njegovo stvarno zdravstveno stanje.

"Vratio sam se na teren nedjelju dana prije starta priprema i primio injekcije kako bih bio spreman za prijateljske utakmice. Rekli su mu da ću biti zdrav, a poslije toga nikada nisam stao na svoje noge. Tetive mi nikada nisu bile iste. Oni su rekli da su dobre, ali osjećao sam se kao da sam od stakla", rekao je Hargrivs.

On je svoju ulogu u Mančesteru uporedio sa Gvinejskim prasetom, koje su Indijanci koristili za ishranu, ali najviše za medicinu i ritualne obrede. Na njima su se od 17. vijeka vršila biološka ispitivanja u traženju lijeka za dijabetes, tuberkulozu i komplikacije tokom trudnoće, a kasnije su zamijenjeni miševima i pacovima.

"Dok su mi liječili povredu tetiva, morao sam da izigravam Gvinejsko prase tokom brojnih terapija. To je teško. Primio sam neke injekcije, ali mi je stanje tetiva uvijek bilo isto. Rekli su mi da će mi sve to pomoći", oštro je poručio Kanađanin koji je karijeru gradio u Bajernu iz Minhena, gdje je proveo sedam godina.

Na Hargrivskove optužbe brzo je reagovao njegov bivši trener, Aleks Ferguson.

"Pokušavamo da analiziramo sve što je rekao i izdaćemo zvanično saopštenje povodom toga. Što se mene tiče, ljekarski tim koji sam okupio jedan je od glavnih razloga zašto smo toliko uspješni posljednjih godina. Uostalom, mislite li da bismo postigli takve uspijehe da nam doktori nisu 100 odsto savršeni", pitao je Ferguson.

"Naš doktor i njegovih pet fizioterapeuta su fantastični i to je moje mišljenje, koje je mnogo važnije od bilo čijeg", zaključio je Ferguson i dodao da nije bilo detaljno upućen u Hargrivsov zdravstveni karton, ali da nije ni bilo potrebe za tim, pošto apsolutno vjeruje svom timu.

Hargrivs nekoliko mjeseci po odlasku iz Junajteda nije uspio da pronađe svoj klub, pa je odlučio da sumnjičave poslodavce uvjeri da je zdrav snimcima iz teretane.

Snimci vježbi i Hargrivsovo nesporno fudbalsko znanje bili su, očigledno, dovoljni razlozi upravi Mančester sitija da ga angažuje krajem avgusta, a doktori "građana" su poslije ljekarskih pregleda rekli da su "impresioniranI" njegovom spremnošću.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC