• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Rade, oporavljaj se negdje drugdje

"Oni su čvrsta ekipa i imaju dobre pojedince, ali se nadam da neće u subotu da zabilježe dobar rezultat i da izađu iz krize. Neka to ostave za sljedeću nedjelju", kaže trener Partizana Stanojević pred duel sa posrnulim Radom u Humskoj.

 PARTIZAN: Rade, oporavljaj se negdje drugdje Izvor: MONDO

Od kada su se "građevinari" vratili u Superligu za sezonu 2008/09, samo jednom u šest duela između Partizana i Rada "palo" je manje od tri gola na utakmici.

Dva puta bio je remi, četiri puta slavili su crno-bijeli.

Dakle, u subotu od 18.30 (TV Arena), u Humskoj, navijači oba kluba mogu da očekuju golove, a da li će u 45. prvenstvenom meču dva rivala iz Beograda pobediti favorit, Partizan, odlučiće mnogo faktora.

Rad nije u zavidnoj situaciji pred gostovanje Partizanu, ali je retko kada bio lak zalogaj za šampiona. Crno-bijeli dočekuju komšije sa četiri uzastopne pobjede u prvenstvu i Kupu bez primljenog gola (OFK 3:0, Jagodina 1:0, Hajduk 2:0 i Novi Pazar 3:0).

Potpuno obrnuto, Rad u Humsku stiže sa tri prvenstvena poraza u nizu rezultatom 2:1 (Sloboda, OFK, Jagodina), a potom i eliminacijom u šesnaestini finala Kupa Srbije od Radničkog u Kragujevcu, kada je posle 0:0, domaćin bio bolji u izvođenju penala.

Zbog svega, prvi čovjek kluba Ranko Stojić smenio je trenera Slavka Petrovića. Na drugoj strani, poslije šokantne eliminacije iz Evrope od Šamrok Roversa, bilo je trzavica na relaciji Dragan Đurić/Aleksandar Stanojević, ali je mladi trener Partizana ostao na klupi i uspeo da podigne ekipu.

Novi test je već u subotu!

"Pobjedama u posljednje vrijeme smo popravili raspoloženje u timu i spremno dočekujemo urakmicu protiv Rada. Ti dueli su uvijek neizvjesni i teški, tako da znamo sta nas čeka", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare i dodao:

"Oni su čvrsta ekipa i imaju dobre pojedince, ali se nadam da neće sutra da zabilježe dobar rezultat i da izađu iz krize. Neka to ostave za sljedeću nedjelju".

Stanojević je najavio nekoliko izmjena u timu u odnosu na Kup utakmicu protiv Novog Pazara.

"Najveće dileme imam oko napadača. Zato stalno rotiramo i tražimo prvu kombinaciju. Ne želim da opterećujem napadače imperativom postizanja golova. Važno je da dobro rade za ekipu, a golovi će doći vremenom", rekao je Stanojević pred meč 6. kola JSL.

Prošle sezone u Humskoj bilo je ubjedljivih 3:0, ali je Partizan do te pobjede stigao poslije tijesnog prvog poluvremena. U "revanšu" na Banjici, šampion se jedva izvukao sa 2:2.

Ipak, dugoročno gledano, tradicija je "debelo" na strani Partizana. Dva tima u Humskoj su odigrala 24 utakmice, a Rad je samo tri puta uspio da izvuče remi, jednom i da pobijedi. Veća "frka" za crno-bijele biće proljećno gostovanje istom rivalu, jer je tu skor 11-5-5.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC