• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BIH: Veliki derbi u Banjaluci

Jedan od najvećih derbija bh. fudbala igra se u subotu u Banjaluci. Igraće stari rivali Borac i Željezničar. U isto vrijeme na Koševu igraju Sarajevo i Široki.

 BIH: Veliki derbi u Banjaluci Izvor: MONDO

Borac i Željezničar u protekle dve godine osvojili su sve trofeje u BiH, samo naizmjenično. Sada će koplja ukrstiti u Premijer ligi, u derbiju koji se igra u subotu od 19.30 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Banjalučani su u blagoj prednosti i mogu se nazvati favoritima u ovom duelu, s obzirom da se igra na njihovom terenu, ali i zbog dobre forme u dosadašnjem toku šampionata koja ih je dovela na lidersku poziciju na tabeli. U Borcu su svjesni da je ovo jedan od najvažnijih mečeva u njihovom pohodu ka odbrani titule.

„Pun sam optimizma. Siguran sam da ćemo u subotu odigrati pravu utakmicu i pobijediti. Vjerujem das mo bolji od njih i da ćemo to i pokazati. Očekujemo i podršku naših fantastičnih navijača i uz podršku punog stadiona svi igrači će sigurno dati maksimum“, rekao je trener Borca Zvezdan Cvetković.

Zanimljivo je da je Borac tražio od Antidoping komisije BiH da testira fudbalere oba tima pred sutrašnji duel.

“To se radi u svim ligama Evrope i svijeta, nema razloga da tako ne bude i ovdje. Tražićemo to i nadam se da će nam to biti omogućeno”, rekao je Svetković i dodao da nema nekog posebnog razloga za ovakav zahtjev osim činjenice da se igra derbi.

Prvotimac Borca Dragoslav Stakić takođe očekuje dobru igru svoje ekipe.

“Očekujemo dobru i kvalitetnu utakmicu koja će opravdati epitet derbija. Željo je kvalitetna ekipa, ali mi smo puno kvalitetniji, usostalom, šampioni smo. Bitno nam je da prenesemo dobro raspoloženje iz svlačionice i ono što radimo na treningu na utakmicu. Nadam se da ćemo to uroditi plodom id a ćemo slaviti pobjedu”, istakao je Stakić.

U Željezničaru očekuju neizvjesnu utakmicu, iako će Željo biti oslabljen neigranjem Elvisa Karića i Sulejmana Smajića.

"Karić odrađuje suspenziju, a na gol će najvjerovatnije Adnan Gušo. Smajić će nam nedostajati, obnovio je povredu zadnje lože, sli to nam ne smije biti alibi. Dobro poznajem ekipu Borca, uostalom kao i njihov trener nas. Mislim da će utakmica biti neizvjesna do posljednjeg trenutka, a pobjednika će odlučiti nijanse, možda i jedan dobar potez nadahnutog pojedinca. U derbijima je nezahvalno prognozirati rezultat.
Tu smo negdje što se tiče kvalitet i mislim da će se sutra to i pokazati", rekao je trener Želje Amar Osim, prenosi sportsport.ba

Pola sata prije derbija u Banjaluci počeće još jedan derbi u Sarajevu. Na koševu će igrati Sarajevo i Široki Brijeg i biće to sigurno utakmica visokog rizika s obzirom na nedavno divljanje navijača Sarajeva u Trebinju, ali ne treba zaboraviti ni tragediju od prije nekoliko godina u Širokom Brijegu kada je ubijen navijač Sarajeva Vedran Puljić. Ipak za nadati je da će fudbal biti u prvom planu na Koševu.

"Sarajevo ima dobru ekipu, korektno igraju i imaju dobre rezultate. Međutim, ako oni najavljuju da sigurno pobjeđuju, mi kažemo da dolazimo potpuno neopterećeni da sa jednom željom i dobrom igrom osvojimo minimalno bod, iako ćemo gore ići sa postavkom da uzmemo sva tri boda. Respektujemo ih kao ekipu ali vjerujem da ćemo ih pobijediti baš na njihovom terenu“, rekao je trener Širokog Branko Karačić.

I u taboru bordo tima nadaju se pobjedi u ovom derbiju.

“Svi znamo koliko nam je važna utakmica. Svjesni smo snage Širokog Brijega. Kvalitetna su ekipa. Mi imamo veliki motiv nakon utakmice prošlog kola. Želimo svi pobjedu. Bili bismo prezadovoljni kada bi bio pun stadion, jer svi znamo koliko nam znači podrška navijača. Ovo je fina prilika da dođu na stadion i da zajedno dođemo do pobjede ", rekao je trener Sarajava Jirži Plišek.

Prijedorski Rudar će u nedjelju bez sedam fudbalera na megdan Slaviji u istočnom Sarajevu, ali trener Prijedorčana Dragan Radović nada se povoljnom rezultatu, što je u ovom slučaju i osvajanje jednog boda.

“Ubijeđen sam da im možemo parirati o kući se vratiti neporaženi”, izjavio je Radović.

Još jedan duel timova iz RS biće odigran u nedjelju kada će Kozara pod vođstvom novog trenera Vlade Jagodića dočekati Leotar.

Parovi osmog kola:

Subota
Čelik - Zvijezda (15.30)
Sloboda – Olimpik
Velež – Travnik
Sarajevo – Široki (19.00)
Borac – Željezničar (19.30)

Nedjelja
Kozara – Leotar (15.30)
Slavija – Rudar P.
GOŠK –Zrinjski

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC