• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSS: Reflektori na još četiri stadiona

Odbor za hitna pitanja FSS donio odluku da se na još četiri stadiona u Srbiji postave reflektori.

 FSS: Reflektori na još četiri stadiona Izvor: MONDO

U saradnji FS Srbije, Zajednice klubova Superlige i UEFA, donesena je odluka o izgradnju reflektora na četiri stadiona u Srbiji - Smederevu, Jagodini i Užicu. Još jedan stadion biće određen naknadno.

Poslije sjednice Odbora zah itna pitanja saopšteno je da će FSS finansijski pomoći postavljanje reflektora dok će izgradnja (ili pojačavanje) trafo-stanica i podizanje stubova biti u obavezi predstavnika lokalnih samouprava i samih klubova.

"Osvjetljenje reflektora biće jačine 1.400 luksa, što je standard predviđen za odigravanje svih utakmica na reprezentativnim nivoima, kao i klupskih takmičenja pod okriljem UEFA. Na osnovu toga, kao i jedinog iznesenog zahtjeva UEFA vezanog za to da reflektori budu izgrađeni na stadionima koji ispunjavaju sve ostale zahtjeve sa polja infrastrukture predviđenih Sistemom licenciranja UEFA, odlučeno je da reflektori budu podignuti u Smederevu, Jagodini i Užicu", piše u saopštenju.

U ponedjeljak će biti kontaktirani i ostali gradovi-kandidati za dobijanje reflektora, kao i predstavnici lokalnih samouprava, pa će na osnovu tako prikupljenih informacija biće naknadno odlučeno o četvrtom objektu koji će u najskorije vrijeme dobiti osvetljenje.

Reflektore na stadionima trenutno imaju Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina.

"Na osnovu prošlogodišnje odluke Ministarstva za lokalnu samoupravu, u proces izgradnje ili rekonstrukcije postojeće fudbalske infrastrukture, ušlo je sedam gradova naše zemlje, a to su Niš, Kruševac, Zaječar, Novi Pazar, Subotica, Čačak i Užice. Ovakvim planskim radom očekujemo da u bliskoj budućnosti svi klubovi Super lige imaju osvetljenje na stadionima, a akcija će biti i dalje nastavljena", saopšteno je poslije sjednice.

Predsjednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da je fudbalska organizacija spremna da pomogne svima koji žele najbolje srpskom fudbalu.

"Riječ je o još jednoj u nizu odluka koje i definitivno mijenjaju sliku fudbalske Srbije. Takođe, veoma mi je drago što se naša saradnja sa UEFA još jednom na dijelu vidi u najljepšem svjetlu. FS Srbije je odlučio da se utakmice u najskorije vrijeme igraju u vremenskim uslovima kao i u većini evropskih zemalja, ali jasno poručujemo i pokazujemo da smo spremni da na tom zahtjevnom putu pomognemo onima koji su definitivno odlučili da krenu tim istim putem".

Karadžić je rekao da se FSS na ovome neće zaustaviti.

"Uvijek ćemo podržati one koji žele prosperitet i uvjereni smo da ćemo upravo na tim stadionima vidjeti bitno povećanje broja gledalaca. Naravno, pozitivne efekte osjetiće i svi oni koji budu ostali kod kuća, jer će televizijske stanice u najboljim terminima prenositi utakmice", rekao je Karadžić.

Na sjednici Odbora za hitna pitanja je konstatovano i ide dobro prodaja karata za kvalifikacioni meč za EP između Srbije i Italije 7. oktobra u Beogradu i objavljeno da je do sada već prodano 10.000 ulaznica.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC