• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Velika subota

Ova subota baš je prijala velikim timovima Engleske: Pobjede Arsenala, Čelsija, Liverpula, Mančester sitija, Totenhema... Uprskao Junajted.

 PREMIJER: Velika subota Izvor: MONDO

Arsenal - Bolton 3:0. Čelsi - Svonsi 4:1. Liverpul - Bolton 2:1. Mančester siti - Everton 2:0. Vigan - Totenhem 1:2.

Šta će uraditi Mančester junajted?

E, pa Junajted nije pobijedio, već je u posljednjem meču kola u subotu, odigrao neriješeno sa Stoukom i pokvario ne samo fantastičnu seriju rezultata, već i naslov i početak ovog teksta - 1:1.

Subotnje popodne na Ostrvu počelo je sigurnom pobjedom Sitija nad Evertonom, a potom nastavljeno trijumfima ostalih velikana.

Poslije najgoreg starta u posljednjih 58 godina, osvojena četiri boda u pet kola, 17. pozicije na tabeli Premijer lige i usput sramnog poraza od Mančester junajteda od 8:2, fudbaler Arsenala uspjeli su da zbiju redove i zabilježe ubjedljivu pobjedu.

Dugo je Bolton odolijveao na Emiratima, ali kada je Robin van Persi postigao gol u prvom minutu nastavka utakmice, kao da je svima u Arsenalu pao teret sa pleća. Odjednom je tim Arsena Vengera počeo da liči na sebe i da "veze" po terenu, a do kraja Bolton je ispraćen sa tri komada u mreži.

Šestom uzastopnom pobjedom nad Boltonom, Arsenal je uspio da zabilježi tek drugu pobjedu ove sezone. Gosti su na Emiratima doživjeli i peti uzastopni poraz u Premijer ligi, nakon što su na otvaranju šampionata zabilježili pobjedu.

Nedaleko odatle, Čelsi je opravdao ulogu favorita protiv novajlije u ligi, Svonsija. Do poluvremena bilo je 2:0 (pogodio je i Fernando Tores!), a nakon što je Tores isključen u nastavku, Čelsi je nastavio da dominira i na kraju golom Didijea Drogbe u nadoknadi vremena došao do ubjedljive pobjede, koja dođe kao melem na ranu poslije poraza na Old Trafordu prije sedam dana.

Vulverhempton je prošle sezone pobijedio 1:0 na Enfildu. Ove godine, Liverpul je bio bolji - 2:1.



"Redsi" su protiv "vukova" rano stekli prednost od 2:0 i potom odigrali taman koliko je potrebno da ne zabilježe i treći neuspjeh u nizu. Liverpul je počeo sezonu sa tri pobjede, ali je potom doživio dva poraza, koja su uplašila navijače da će i ove sezone gledati druge timove kako se bore za titulu.

Menadžer Liverpula Keni Dalgliš nije mogao da računa na povrijeđene Danijela Agera i Glena Džonsona, kao i suspendovane Čarlija Adama i Martina Škrtela, ali je ipak sastavio dovoljno jak tim za momke Mika Mekartija.

Divna vijest za navijače Liverpula je da je legendarni Stiven Džerard odigrao prve minute ove sezone, poslije velikih problema sa povredama. "Stivi Dži" ušao je sa klupe i doživio ovacije.

U Viganu, Totenhem je pobijedio u sličnom maniru kao Čelsi i Liverpul. "Pijevci" su do poluvremena stigli do 2:0 i potom očuvali vođstvo do kraja utakmice za drugu uzastopnu pobjedu izvan "Vajt Hart Lejna", gdje su prije sedam dana do vrha napunili mrežu Liverpula (4:0).

Totenhem je katastrofalno počeo sezonu, porazima od dva mančesterska kluba, Junajteda (3:0) i Sitija (1:5), poslije čega je tim Harija Rednapa osvojio maksimalnih devet bodova. Totenhem tek treba da odigra odloženu utakmicu prvog kola protiv Evertona.

Njukasl junajted nastavlja da bilježi odlične rezultate, a ove subote briljirao je Demba Ba, koji je Belkburnu dao tri gola za pobjedu "svraka" od 3:1.

Serhio Aguero postigao je osam golova na pet mečeva, Edin Džeko šest pogodaka na četiri nastupa u Premijer ligi ove sezone, a u subotu je Mančester siti pokazao da umije da pobijedi i kada nijedan od ova dva vanserijska napadača ne zatrese mrežu.



Petu pobjedu u šest kola Premijer lige, "građani" su ostvarili protiv Evertona - 2:0 (0:0).

Prve golove u ligi postigli su rezervisti Mario Baloteli u 68. i Džejms Milner u 89. minutu, pa se tako Siti poslije neočekivanog gubitka bodova u Londonu protiv Fulama (2:2), poslije vođstva od 2:0, vratio na pobjednički kolosijek.

Na drugoj strani, Everton je poslije dvije pobede i remija u tri kola, doživio drugi poraz u prvenstvu.

Siti je tako prekinuo seriju od četiri utakmice bez trijumfa protiv Evertona na svom terenu, ali je otpor gostiju "slomio" tek u drugom poluvremenu. Prvo poluvrijeme je na momente više ličilo na "uspavanku", a onda je u 68. minutu Mario Baloteli preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora zatresao mrežu.

Pobjedu Sitija potvrdio je Džejms Milner pogotkom u 89. minutu. Napadač Bosne i Hercegovine Edin Džeko igrao je 60. minuta, reprezentativac Crne Gore Stefan Savić ušao je u igru u 83. minutu umjesto Samira Nasrija. Savić je u sudijskoj nadoknadi sačuvao mrežu Sitija, pošto je sa gol-linije izbio loptu poslije udarca Felainija.

Siti će u naredna dva kola gostovati Blekburnu i dočekati Aston Vilu, a onda, 23. oktobra, slijedi veliki derbi i prvenstva i Mančestera: Junajted - Siti!

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović bio je standardno dobar u redovima "plavaca", dok su njegove kolege iz reprezentacije Nenad Milijaš i Radosav Petrović cijelu utakmicu odgledale sa klupe Vulverhemptona, odnosno Blekburna.

PAROVI 6. KOLA:

Mančester siti - Everton 2:0 (0:0)
/Baloteli 68, Milner 89/

Arsenal - Bolton 3:0 (0:0)
/Van Persi 46, 71, Song 89/

Čelsi - Svonsi 4:1 (2:0)
/Tores 29, Ramireš 36, 86, Drogba 90+4 - Vilijams 86/

Liverpul - Vulverhempton 2:1 (2:0)
/Džonson ag 11, Suarez 38 - Flečer 49/

Njukasl - Blekburn 3:1 (2:1)
/Ba 27, 30, 54 - Hojlet 37/

West Bromvič Albion - Fulam 0:0

Vigan Atletik - Totenhem 1:2 (0:2)
/Dijame 50 - Van der Vart 3, Bejl 23/

Stouk siti - Mančester junajted 1:1 (0:1)
/Krauč 52 - Nani 27/

U nedelju (18.00):

KPR - Aston Vila

U ponedeljak (22.00):

Norič - Sanderlend

TABELA: Mančester junajted 16, Mančester siti 16, Čelsi 13, Njukasl 12, Liverpul 10, Totenhem (-1) 9, Stouk (-1) 8, Aston Vila (-1) 7, Everton (-1) 7, KPR (-1) 7, Vulvs 7, Arsenal 7, Sanderlend (-1) 5, Norič (-1) 5, Svonsi 5, Vigan 5, Fulam 4, Blekburn 4, VBA 4, Bolton 3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC