• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Lider je Široki Brijeg!

Široki Brijeg je minimalno pobijedio Sarajevo (0:1) na Koševu i preuzeo lidersku poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PREMIJER BiH: Lider je Široki Brijeg! Izvor: MONDO

U jednom od derbija kola (drugi između Borca i Željezničara je prekinut) gosti su se većim dijelom branili, ali na Pecaru nose tri velika boda.

Gol odluke, postigao je Ivica Džidić u 66. minutu.

Do kraja, bordo tim nije uspio da pronađe put do mreže Luke Bilobrka iako je stvorio dvije odlične šanse. Prvo je Haris Handžić glavom šutirao pored stative, da bi potom Damir Kojašević u 85. minutu uzdrmao prečku.

Olimpik "otjerao" trenera Slobode

Poslije pobjede nad banjalučkim Borcem (2:1) u prošlom kolu, sarajevski Olimpik je upisao tri boda na gostovanju Slobodi u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajlije su u razmaku od 20. do 28. minuta vodili 3:0 pogocima Edina Dučića, Harisa Harbe i Semira Kapića i praktično riješili pitanje pobjednika. Amar Rahmanović je smanjio već u narednom napadu Tuzlaka, ali u nedjelju evidentno bolji "vukovi", trijumf su ovjerili početkom nastavka. Gol je postigao Veldin Muharemović.

Poslije meča, trener Slobode Ibrahim Crnkić prihvatio je odgovornost za poraz i podnio ostavku na tu funkciju. Sarajevski mediji navode da je najozbiljniji kandidat za novog šefa struke tuzlanske ekipe Darko Vojvodić.

“Nemam šta da zamjerim igračima ni navijačima. Sigurno je da bilo nekih koji su 'kumovali' ovakvom ishodu. Slobodi želim sve najbolje u narednom periodu”, izjavio je Crnkić, prenosi "SC Sport".

U drugoj utakmici popodnevnog programa, Velež je rutinski nadigrao Travnik istim rezultatom 4:1. Najbolji akter meča bio je dvostruki strijelac Amir Zolj.

Čelik je takođe upisao tri boda i to poslije preokreta u susretu sa Zvijezdom u Zenici. Gol odluke postigao je Dejan Martinović u 75. minutu iz slobodnog udarca.



Rezultati i parovi osmog kola:

Sloboda - Olimpik 1:4 (1:3)
/Rahmanović 29 - Dučić 20, Harba 25, Kapić 28, Muharemović 50/

Velež - Travnik 4:1 (2:0)
/Merzić 11, Zolj 37, 52, Kodro 56 - Varupa 71 pen/

Čelik - Zvijezda 2:1 (1:1)
/Kapetan 24, Martinović 75 - Delić 18/

Sarajevo - Široki 0:1 (0:0)
/Džidić 66/

Borac - Željezničar (prekinuto)

U nedjelju

Kozara - Leotar (15.30)
Slavija - Rudar
GOŠK - Zrinjski

TABELA: Široki Brijeg 19, Sarajevo 16, Borac (-1) 16, Velež 14, Željezničar (-1) 11, Zrinjski (-1) 11, Leotar (-1) 10, Olimpik 10, Čelik 10, Sloboda 9, GOŠK (-1) 8, Travnik 8, Rudar (-1) 10, Zvijezda 7, Slavija (-1) 6, Kozara (-1) 5 bodova.

(MONDO, foto: Fotoservis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC