• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Pobjede Pazara, Radničkog, BSK, Spartaka

Radovali su se fudbaleri Novog Pazara, Radničkog iz Kragujevca, BSK iz Borče, Slobode iz Užica, Spartaka iz Subotice... Remi Jagodine i Vojvodine.

 JSL: Pobjede Pazara, Radničkog, BSK, Spartaka Izvor: MONDO

Dogodilo se i to!

Fudbaleri Novog Pazara, poslije pet poraza i gol razlike 0:14, postigli su prvi gol od prvog ulaska u Superligu Srbije. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno i za prvu elitnu pobjedu u istoriji kluba.

U šestom kolu Jelen Superlige, pred oko 3.000 gledalaca: Novi Pazar - Smederevo 1:0 (1:0). Defanzivac Ivan Babić biće upisan kao prvi fudbaler Pazaraca koji je postigao gol za plavo-bijele u elitnom društvu.

Istog popodneva, fudbaleri Radničkog 1923 su u Kragujevcu sačuvali dvogodišnju nepobjedivost na svom "Čika Dači". Ujedno, dobili su šumadijski derbi sa Borcem iz Čačka i poslije šest kola našli se u grupi od sedam timova, koji poslije nekompletnog šestog kola imaju 12 bodova.

Počeli su Kragujevčani odbranu svoje "neosvojive tvrđave" golom Miloškovića u prvom poluvremenu na sjajan centaršut Pavlovića. Da Borac neće biti ta ekipa koja će ih pobijediti na domaćem terenu bilo je jasno kada se razigrao mladi Filip Kostić.

On je golom u 63. minutu, sa ivice šesnaesterca, kruniusao svoju dobru partiju i zasluženo će biti proglašen za najboljeg igrača utakmice.

U Jagodini, Vojvodina je pred oko tri hiljade gledalaca i četvrtu godinu zaredom ostala neporažena, ali nije pobijedila kao prošle sezone. Ovog puta bilo je 1:1 i to je treći remi za Novosađane u šest mečeva JSL.

Gosti su poveli golom Stevanovića na asistenciju Oumarua, a Jagodincima je bod donio Arsenijević, na centaršut Protića.

Fudbaleri Spartaka u goleadi na Omladinskom stadionu uspjeli su tek drugi put u istoriji duela sa OFK Beogradom da pobijede kao gosti. Poslije 11 pobjeda "romantičara" i osam remija, stiglo je i drugo slavlje Subotičana na Staroj Karaburmi - 2:3!

"Romantičar" Osmanagić i fudbaler gostujuće ekipe Mirić promašili su izgledne šanse u prvih dvadesetak minuta i najavili atraktivnu utakmicu. Spartak je bio bolji u prvom poluvremenu i zasluženo poveo do poluvremena sa dva gola prednosti. Strijelci su bili Vidak Bratić i Čović.

"Trgli" su se domaći fudbaleri u drugom dijelu utakmice. Uspjeli da dva puta priđu "golubovima" na gol zaostatka, ali nisu uspjeli da izjednače. Purović je nastavio golgetersku seriju od prošlog kola i golom u 58. minutu smanjio zaostatak svoje ekipe na gol razlike.

Desetak minuta poslije njega gol je postigao Borko Novaković, a pogodak bivšeg fudbalera Spartaka Nemanje Nikolića iz penala nije bio dovoljan da "romantičari" izbjegnu poraz.

U derbiju Zapadne Srbije, Sloboda je u Užicu drugu godinu zaredom pobijedila Javor iz Ivanjice. Prošle sezone bilo je 2:0, ovog puta 1:0 i to golom raspoloženog strijelca Kasalice u 28. minutu. I Užičani i Ivanjičani završili su duel sa desetoricom na terenu.

Sudija Milan Karadžić je prvo dodijelio crveni karton Gojkoviću zbog grubor starta nad Oditom, a potom i igraču Javora Jakimovskom.

BSK iz Borče gubio je u Lučanima, ali je golovima Kajevića uspio da preokrene rezultat i pobijedi rezultatom 2:1, što je uz trijumf Pazaraca nad Smederevom značilo da je novi fenjeraš Superlige tim Metalca.

REZULTATI 6. KOLA:

Radnički 1923 - Borac Čačak 2:0 (1:0)
/Milošković 43, Kostić 63/

Metalac GM - BSK Borča 1:2 (1:1)
/Isidorović 28 - Kajević 36, 68/

Novi Pazar - Smederevo 1:0 (1:0)
/Babić 6/

Sloboda Sevojno - Javor 1:0 (1:0)
/Kasalica 28/

OFK Beograd - Spartak ZV 2:3 (0:2)
/Purović 50, Nikolić pen 73 - Bratić 40, Čović 45, Torbica 70/

Jagodina - Vojvodina 1:1(0:0)
/Arsenijević 77 - Stevanović 66/

Partizan - Rad 1:0 (1:0)
/Eduardo 26/

U nedjelju (16.00):

Hajduk Kula - Crvena zvezda

TABELA: Partizan 15, Crvena zvezda (-1) 12, Hajduk (-1) 12, Vojvodina 12, Radnički 12, Spartak 12, Sloboda 12, Smederevo 9, Rad 6, OFK Beograd 6, Javor 6, Jagodina 5, BSK 5, Borac 4, Novi Pazar 3, Metalac 1.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC