• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Pobijedio Inter, pobijedio i Milan

Milanski timovi tek iz četvrtog pokušaja ostvarili prve pobjede u novoj sezoni. Inter savladao Bolonju, Milan Ćezenu.

 SERIJA A: Pobijedio Inter, pobijedio i Milan Izvor: MONDO

Ono što Đan Pjeru Gašperiniju nije uspjelo u tri utakmice Serije A, jednoj Lige šampiona i Superkupu Italije, jeste njegovom nasljedniku Klaudiju Ranijeriju. Inter je pobijedio!

U prvoj utakmici 5. kola Serije A, s tim da je prvo odloženo: Bolonja - Inter 1:3 (0:1).

Bolonja je do 81. minuta na Renato Dal'Ari imala bod protiv posrnulog giganta iz Milana, ali je onda rezervista Dijego "El Prinsipe" Milito realizovao jedanaesterac i otvorio nerazurima put ka prvoj pobjedi u sezoni, nešto prije početka oktobra.

Kasnije, tri boda ovjerio je Lusio golom u 87. minutu, kada su bijesni Bolonjezi ostali bez isključenog Arhimeda Morela.

Inter je u Bolonji poveo golom Đampaola Pacinija u 39. minutu, poslije divne akcije Estebana Kambijasa i Dijega Forlana, a izjednačio Alesandro Dijamanti u 66. minutu, sa penala, koji je dosuđen zbog sveopšteg povlačenja u petercu Intera pred korner... Inter je od početka sezone, osim Milana u Superkupu Italije i Trabzonspora u Ligi šampiona, izgubio od Palerma i Novare u Seriji A, a jedini bod prije ove subote osvojio je protiv Rome na svom terenu.

Da li će Ranijeri uspjeti da podigne ekipu, u šta mnogi sumnjaju, moćiće da se nasluti sljedećeg vikenda kada nerazuri dočekuju Napoli.

Ranijeri za ovaj duel nije mogao da računa na povrijeđene Veslija Snajdera, Dejana Stankovića, Daglasa Maikona, Ivana Kordobu, Tijaga Motu, Andreu Polija i Emilijana Vivijana, dok je Andrea Ranokija u prošlom kolu zaradio suspenziju od tri meča.

Novi trener Intera odlučio se za formaciju 4-4-2, nakon što je Gašperini sluđivao igrače "vozeći" ih od 3-4-3, preko 3-5-2, do 4-3-1-2...

"Desetkovani" Milan pobijedio je posljednjeplasiranu Ćezenu na svom stadionu sa 1:0

Jedini gol postigao je Klarens Sedorf, na asistenciju Emanuelsona, a koliko je ova pobjeda značajna za "roso-nere" možda će vam dokazati spisak igrača na koje Masimilijano Alegri nije mogao da računa.

Povrijeđeni su Bonera, Antonini, Mekses, Ambrosini, Gatuzo, Flamini, Ibrahimović, Robinjo, Boateng i Pato, te stoga i ne čudi "tiha" atmosfera na San Siru uprkos osvajanju samo dva od mogućih devet poena u prethodne tri utakmice.

Dok je su milanski klubovi ostvarivali prve pobede, "Kavanisti" iz Napulja već drugu utakmicu zaredom nemaju šta da slave.

Napoli i Fiorentina igrali su isto kao i prošle sezone - bez golova, a nova Napolijeva utakmica bez pobjede upaliće "alarme" u De Laurentisovoj ekipi pred novo kolo Lige šampiona i duel sa Viljarealom.

"Junački" je De Santis branio u finišu meča i spriječio nekoliko pokušaja fudbalera Siniše Mihajlovića da u Firencu odu sa sva tri boda. Najteže mu je bilo poslije Natalijevog šuta glavom na centaršut Stevana Jovetića, kada je samo dobrim refleksom spriječio da lopta uđe u gol.

Da ste prošlog vikenda razmišljali o ovoj utakmici učinila bi vam se kao siguran "kec". Ipak, znajući da su Napolitanci u međuvremenu izgubili od Kijeva, moglo se i naslutiti da pobjeda neće biti tako izvjesna. Čini se da odmaranje Hamšika, Lavecija i Kavanija u srijedu i nije bio dobar izbor.

PAROVI 5. KOLA:

Bolonja - Inter 1:3 (0:1)
/Dijamanti pen 66 - Pacini 39, Milito pen 81, Lusio 87/

Milan - Ćezena 1:0
/Sedorf 5/

Napoli - Fiorentina 0:0

U nedjelju (15.00):

Kjevo - Đenova
Atalanta - Novara
Kaljari - Udineze
Katanija - Juventus
Lacio - Palermo
Sijena - Leće
Parma - Roma (20.45)

TABELA: Đenova 7, Juventus 7, Udineze 7, Napoli 7 (+1), Fiorentina 7 (+1), Palermo 6, Kaljari 6, Milan 5 (+1), Inter (+1) 4, Novara 4, Lacio 4, Kjevo 4, Katanija 4, Leće 3, Parma 3, Roma 2, Sijena 2, Atalanta (-6 bodova) 1, Bolonja (+1) 1, Ćezena 0 (+1).

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC