• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Junajted ostao bez goriva

Bez Runija, Ernandeza, Vidića, Evansa, fudbaleri Mančester junajteda nisu uspjeli da zabilježe i šestu uzastopnu pobjedu od starta prvenstva.

 PREMIJER: Junajted ostao bez goriva Izvor: MONDO

U danu kada su pobjede u Premijer ligi ostvarili Mančester siti, Arsenal, Čelsi, Liverpul i Totenhem, šampion nije uspio.

Poslije pet uzastopnih pobjeda na startu šampionata i gol razlike 21:4, fudbaleri Mančester junajteda ispustili su prve bodove na putu ka odbrani trofeja. Poveli su u Stoku sjajnim golom Nanija u prvom poluvremenu, ali ih je onda visok Piter Krauč kaznio u nastavku.

Stouk siti - Mančester junajted 1:1 (0:1), strijelci Nani u 27. minutu i Krauč u 52.

Samo minut, dva poslije izjednačujućeg gola, dvometraš Krauč imao je stopostotnu priliku da potpuno preokrene rezultat u korist svog tima, ali je poslije prijema grudima uspio da prebaci loptu sa pet metara ispred Davida De Hee.

U nadoknadi vremena, fantastičnu priliku za šestu uzastopnu pobjedu Junajteda imao je veteran Rajag Gigs, ali je promašio gol iz neposredne blizine. Kada je poveo, Junajted je na neki način rasteretio Stouk i otvorio utakmicu. Igralo se u oba pravca, otvoreno, pa je i šansi bilo pred oba gola.

Solo prodor Nanija i gol lijevom nogom sa ivice šesnaesterca "otvorio" je semafor, a u tom trenutku menadžer "đavola" ser Aleks Ferguson već je bio primoran da napravi izmjenu, jer je povredu zaradio i Havijer Ernandez.

U petak na treningu povrijedio se Vejn Runi, a na zagrevanju za utakmicu i Džoni Evans.

Na terenu se, pomalo neočekivano, našao Dmitar Berbatov, koji je i sam imao šansu da postigne gol, ali se pokazalo kao kobno to što sve češće sedi na klupi, odnosno sve manje osjeća utakmice i takmičarski duh.

Gosti su dva puta tražili i jedanaesterac od Pitera Voltona, ali je arbitar ostao hladan i dosljedan svom stilu, da dozvoljava žustru igru sa dosta kontakata i duela. To je na neki način prijalo fizički snažnim fudbalerima Stouka, koji su 90 minuta "gađali" u čelo Krauča i umalo ga proslavili.

Pored opisane šanse za 2:1, Krauč je do kraja meča još dva, tri puta bio opasan po De Heu. Tu se vidjelo koliko Junajtedu nedostaje kapiten Nemanja Vidić.

Nedovoljno oporavljeni Rio Ferdinand zauzeo je mjesto u centru odbrane "đavola", a na desnom beku igrao je krilni napadač Antonio Valensija.

Pročitajte ostale izvještaje, rezultate, strijelce i tabelu sa utakmica Premijer lige.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC