• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Barsin učinak kod kuće 18:0!

Poslije Viljareala (5:0) i Osasune (8:0), Barselona je do vrha napunila i mrežu Atletiko Madrida u trećem prvenstvenom meču kod kuće ove sezone - 5:0! Het-trik Lea Mesija.

 PRIMERA: Barsin učinak kod kuće 18:0! Izvor: MONDO

Atletiko Madrid primio je u subotu uveče gol u devetom minutu susreta.

S obzirom na to da su Madridjani igrali na Kamp Nou stadionu, trenutno najozloglašenijim u Španiji, vjerovatno i u svijetu, već u desetom minutu bilo je aktuelno samo jedno pitanje: "Sa koliko će golova u mreži napustiti travnjak?"

Leo Mesi i drugovi rekli su – pet.

U posljednjem meču subotnjeg programa u okviru 5. kola Primere, nekad bio derbi, a sada Barselona – Atletiko Madrid 5:0 (3:0). Het-trik, odnosno osmi gol u ligi, devet u sezoni, postigao je maestro Mesi.

Tako su samo nastavljene neke od serija Barselone od kojih zastaje dah. Katalonci su u na posljednjih pet mečeva protiv crveno-bijelih kod kuće postigli 22 gola i primili samo tri. Kao i ovo… Atletiko je treći rival ove sezone, koji je bačen pod noge Barseloni na Kamp Nou, pa je sada skor ove fudbalske mašine u Primeri na svom stadionu: tri meča, tri pobjede, gol razlika 18:0!

Podsjetimo se, Viljareal je ispraćen sa 5:0, Osasuna sa 8:0 i sada Atletiko sa 5:0.

Jedini razlog što Barselona nije već ubjedljivo prva na tabeli su gostovanja, jer su momci Pepa Gvardiole dva puta igrali u Primeri van svog stadiona ove sezone i dva puta vraćali samo bod kući. I Real Sosijedad i Valensija zabilježili su uspjehe u vidu 2:2 na svom terenu.

Po totalnoj provali oblaka, odbrana indisponiranih fudbalera iz prestonice, koji su ovog ljeta ostali i bez Serhija "Kuna" Aguera i bez Dijega Forlana (nije baš mali gubitak), izdržala je devet minuta, kada se povratnik u startnih 11 Barselone David Vilja upisao u strijelce.

Barsa je nastavila da kidiše ka golu protivnika i u 15. minutu, poslije karambola, lopta se od nogu Mirande odbila u mrežu, što je značilo samo jedno: da će se Atletiko spašavati kako zna i umije do kraja utakmice.

Treći gol Barselone, a prvi Mesijev, bio je priča za sebe i ukoliko niste mogli da gledate utakmicu, vidjećete sigurno taj pogodak u narednim danima, što je bilo "dovoljno" za poluvrijeme. Treba li poslije ovoga prepričavati drugih 45 minuta?

Kako daleko izgleda decembar 2006. godine, kada je Atletiko posljednji put pobijedio u Kataloniji...

Pročitajte sve rezultate, strijelce i tabele ostalih utakmica Primere odigranih u subotu.

(N. J. – MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC