• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ražnatović: Antiću i više od 2,5 miliona evra

Advokat objasnio da će FSS morati da snosi i troškove sudskog postupka pred sudom u Lozani, pa će Antiću isplatiti više od 2,5 miliona evra.

 Ražnatović: Antiću i više od 2,5 miliona evra Izvor: MONDO

Arbitražni sud za sport u Lozani naložio je Fudbalskom savezu Srbije da bivšem selektoru Radomiru Antiću isplati 2,34 miliona evra odštete na ime obeštećenja zbog jednostranog raskida ugovora.

Miodrag Ražnatović, advokat Radomira Antića, pojasnio je u najkraćim crtama da bivši selektor Srbije nije kršio ugovor i da je mogao da vodi reprezentaciju Srbije, uprkos kazni, i da FSS nije smio da raskine ugovor sa srpskim stručnjakom.

"Arbitražni sud za sport u Lozani je podržao stav tužbe da se kazna od četiri utakmice nemogućnosti sjedenja na klupi državnog tima ne može smatrati grubim kršenjem ugovora od strane Radomira Antića, te da je takva situacija relativno česta pojava u modernom sportu. Upravo iz tih razloga ta činjenica nije davala za pravo Fudbalskom savezu Srbije da jednostrano raskine ugovor sa trenerom. Kao posljedica takvog zaključka, logično, nametnula se obaveza FSS da treneru Radomiru Antiću isplati cjelokupnu vrijednost ugovora", objasnio je za "Žurnal" Ražnatović.

Poznati menadžer istakao je da je suma od 2,34 miliona evra odštete samo dio novca koji će FSS morati da izdvoji.

"Imajući u vidu da je nevedenim postupkom došlo do umanjenja reputacije trenera Sud je dosudio i određeni novčani iznos na ime kompenzacije u tom dijelu. Svima je poznato da na dosuđene iznose u sudskim i arbitražnim predmetima poražena strana plaća kamatu, a takođe i troškove postupka. Cjelokupna vrednost novčanih obeveza prema Antiću u ovom trenutku je nešto veća od 2,5 miliona evra", istakao je Ražnatović.

Antićev advokat ističe da je očekivao žalbu Fudbalskog saveza Srbije.

"FSS ima mogućnost ulaganja žalbe Švajcarskom federalnom sudu u roku od 30 dana isključivo iz razloga proceduralne prirode. Uobičajeno je da postupak po žalbi traje od tri do četiri mjeseca kada bi se mogla očekivati pravosnažnost odluke", rekao je Ražnatović.

To praktično znači da bi tačka na cio proces mogla biti stavljena početkom 2012. godine. Antićev advokat objasnio je da se do završetka procesa kod drugostepenog organa on i njegov klijent neće obraćati javnosti.

"Ne želim više da govorim na ovu temu. Radomir Antić insistira na tome, jer ne bi želio da situacija u ovoj, slobodno nazovimo pravnoj stvari, na bilo koji način utiče na srpski nacionalni tim koji se nalazi pred odlučujućim kvalifikacionim mečevima za odlazak na EURO 2012", naglasio je advokat bivšeg selektora Srbije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC