• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Kadu drži Partizan na oku

Golom Mendeša Kadua u 56. minutu, Crvena zvezda savladala Hajduk u Kuli. "Večiti" usamljeni na vrhu tabele.

 JSL: Kadu drži Partizan na oku Izvor: MONDO

"Hoćemo titulu!", pisalo je na velikom transparentu koji su navijači Crvene zvezde okačili na jednoj od tribina stadiona u Kuli. Četiri godine, Zvezda nije bila prva na kraju prvenstvene trke, četiri godine titula šampiona Srbije stanuje u komšiluku, u Humskoj.

Ni ova fudbalska sezona, jasno je, neće se razlikovati od prethodnih. Partizan i Crvena zvezda vodiće glavnu riječ u borbi za titulom. Posle utakmica 6. kola Jelen Superlige Srbije, "vječiti rivali" imaju po 15 bodova i sada su usamljeni na vrhu tabele.

Zvezda je pregrmila gostovanje u Kuli, teren koji je prošlih sezona znao da bude neugodan i nesrećan po nju.

Lijepim golom Mendeša Kadua u 56. minutu, Zvezda je pobijedila Hajduk 1:0.

Utakmica koja je imala epitet jednog od derbija 6. kola JSL nije ga opravdala. Crvena zvezda je imala terensku inicijativu, a fudbaleri Hajduka, koji su igrali mnogo bolje u prethodnim mečevima, odlučili su da zatvorenom igrom probaju da dođu bar do boda.

Zvezda je imala terensku inicijativu tokom cijelog meča (u prvom poluvremenu gostujući fudbaleri imali su čakk 77 odsto vremena loptu u svom posjedu). Ipak, utakmicu je presudio jedan udarac Kadua, gotovo iz bijesa.

Igrao se 56. minut. Kadu se izborio za loptu na sredini terena, bukvalno je iščeprkao iz nogu fudbalera Hajduka, krenuo je ka golu domaćina i sa oko 25 metara raspalio po njoj. Lopta je imala čudnu putanju. Golman Brać, inače loše postavljen u ovoj situaciji, bio je iznenađen, probao je paradom da je izbije iznad gola, ali ga je preskočila. Ključni trenutak utakmice.

Zanimljivo, ovo je Kaduu treći gol u sezoni po čemu je najefikasniji igrač svog tima.

Ni Hajduk, ni Zvezda igrom nisu plijenili, pa publika u Kuli, a na tribinama je bilo oko 4.000 gledalaca, nije imala bogznašta da vidi.

Imala je Zvezda nekoliko prilika u prvom i jednu šansu pre vodećeg gola.

U 15. minutu Borha je poslije, greške golmana Hajduka Braća, imao šansu, ali je loše šutirao. Dva minuta kasnije Andrija Kaluđerović je bio u prodoru, ali je Mujdragić klizećim startom otklonio opasnost po gol Hajduka.

Najbolju šansu beogradska ekipa je imala u finišu prvog dijela. Darko Lazović je šutirao, ali je Brać uspio da uhvati loptu.

U finišu prvog dijela čarke na terenu. Domaći igrači su bili ljuti na zvezdaše, jer nisu prekinuli akciju i izbacili je u aut kako bi se pružila pomoć Aleksandru Ćovinu. Sead Hadžibulić je želio da se obračuna sa kapitenom Zvezde Nikolom Mikićem, stvorila se gužva, a epilog je da su po dvojica igrača na obe strane dobili žute kartone: Mikić i Petković u Zvezdi i Mujdragić i Kovačević iz Hajduka.

U 50. minutu, prekid za Zvezdu. Kaluđerović je probao glavom, ali je Brać odlično odbranio. Poslije vodećeg gola, ponovo je Kaluđerović imao lijepu šansu. Prekid sa desne strane, napadač Zvezde je bio sam na šest metara od gola, ali je glavom poslao loptu iznad prečke gola Hajduka.

Najbolju i jedinu šansu u drugom poluvremenu, Hajduk je imao u 65. minutu. Poslije kornera, dvojac štopera domaćih je mogao bolje da reaguje. Najprije je Mujdragić loše zahvatio loptu glavom, samo je okrznuo, a odbijenu loptu Jovanović je praktično dodao Bobanu Bajkoviću.

Zvezda je potom lako kontrolisala utakmicu. Igrači Hajduka su izgubili disciplinu u igri, redovi su se prorijedili, pa su gosti pretili gotovo u svakoj akciji u kojoj su krenuli napred.

Lijepu akciju izveli su Miloš Dimitrijević i Lazović u finišu meča. Vezista Zvezde vidio je da Lazović utrčava u šesnaesterac, idealno ga prograo, a mladi Čačanin probao fudbalski, iz prve. Nije uspio, ali je dobio aplauz gledališta.

Zanimljivo, na ovom meču, koji je bio baš sportski, sudija Danilo Grujić pokazao je čak osam žutih karton - pet domaćim fudbalerima, tri igračima Zvezde.

Trener Zvezde Robert Prosinečki je poslije meča rekao da je njegova ekipa bila bolja od rivala bar za taj jedan gol.

"Mislim da smo danas zasluženo pobijedili, bili smo bolji od Hajduka barem za taj jedan gol. Dobro smo stajali na terenu, blizu protivničkim igračima. Stvorili smo nekoliko dobrih šansi, fizički smo djelovali izuzetno spremno, i zbog svega toga moram biti zadovoljan. Čestitam i Hajduku zbog svega što je napravio u prvih šest kola ovog prvenstva, pokazali su da su dobra ekipa i želim im svu sreću u nastavku prvenstva", rekao je Prosinečki.


HAJDUK: Brać, Pauljević, Mujdragić, A. Jovanović, M. Kovačević, Ragipović, Čovilo, Bubalo, Novković, Ćovin, Hadžibulić.

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Vilotić, Adi, Petković (od 90. minuta Reljić), Dimitrijević, Evandro, Kadu (od 68. minuta Mijailović), Lazović, Borha, Kaluđerović.

REZULTATI 6. KOLA:

nedelja:

Hajduk - Crvena zvezda 0:1 (0:0)
/Kadu 56'/

subota:

Radnički 1923 - Borac Čačak 2:0 (1:0)
/Milošković 43', Kostić 63'/

Metalac GM - BSK Borča 1:2 (1:1)
/Isidorović 28' - Kajević 36', Buač 68'/

Novi Pazar - Smederevo 1:0 (1:0)
/Babić 6'/

Sloboda Sevojno - Javor 1:0 (1:0)
/Kasalica 28'/

OFK Beograd - Spartak ZV 2:3 (0:2)
/Purović 50', Nikolić pen 73' - Bratić 40', Čović 45', Torbica 70'/

Jagodina - Vojvodina 1:1(0:0)
/Arsenijević 77' - Stevanović 66'/

Partizan - Rad 1:0 (1:0)
/Eduardo 26'/

TABELA: Partizan 15, Crvena zvezda 15, Hajduk 12, Vojvodina 12, Radnički 12, Spartak 12, Sloboda 12, Smederevo 9, Rad 6, OFK Beograd 6, Javor 6, Jagodina 5, BSK 5, Borac 4, Novi Pazar 3, Metalac 1.

PAROVI 7. KOLA (1. i 2. oktobar):

Rad - Hajduk
Vojvodina - Partizan
Spartak Zlatbiro voda - Jagodina
Javor - OFK Beograd
Smederevo - Sloboda Point Sevojno
BSK - Novi Pazar
Borac - Metalac
Crvena zvezda - Radnički 1923

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC