• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još jedan njemački velikan klizi prema "Cvajti" u ludoj sezoni Bundeslige

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Keln se sprema za povratak u Cvajtu nakon užasne sezone u najboljem njemačkom prvenstvu.

 keln ispada u drugu ligu njemacke Izvor: nordphoto GmbH / Denkinger / imago sportfotodienst / Profimedia

Od naredne sezone u nemačkoj "Cvajti" najvjerovatnije ćemo gledati još jednog velikana. Keln je imao priliku da se "izvadi" protiv davljenika Darmštata, ali je na svom stadionu doživio šokantan poraz 2:0 (0:0). Nakon kog su za korak bliže ispadanju u drugi rang njemačkog fudbala. U teoriji, i dalje mogu da se spasu, ali biće jako teško...

Keln ima 22 boda i nalazi se na pretposljednjem mjestu na tabeli, a Majnc - koji ima i meč manje i trenutno "drži" poziciju koja vodi u baraž za opstanak - ima četiri boda više. Ispred su Bohum (27) i Union Berlin (29), pa je na četiri kola prije kraja sezone gotovo nemoguća misija pred "jarčevima". Tako bi ponovo mogla da im se ponovi istorija, kada su 2018. "skliznuli" u Cvajtu. Da stvar bude luđa, te sezone su igrali grupnu fazu Lige Evrope protiv Crvene zvezde.

Interesantno je da u drugom rangu njemačkog fudbala igraju i drugi velikani - godinama je tamo nekadašnji šampion Evrope, slavni HSV, potom su tu još i Herta, Karlsrue, Paderborn, Nirnberg,Hanover, kao i Šalke i Kajzerslautern koji se bore čak za opstanak. Vrijedi spomenuti i Fortunu iz Diseldorfa i St. Pauli koji se bore za ulazak u Bundesligu.

Vidjećemo da li će se Keln, šampion Nnemačke iz 1964. i 1978. godine, na kraju spasiti ili će od lneta morati da počne rasprodaju. Istina, u ovom trenutku i nemaju naročito sjajan tim od kog bi mogli da zarade ozbiljan novac, a trenutno najvrijedniji igrač je Erik Martel, mladi reprezentativac Njemačke. Tu su još i Luka Valšmit, Dejvi Zelke, Denis Huseinbašić, Dejan Ljubičić... Dakle, postoji razlog zašto su na dnu tabele.

Podsjetimo, novi šampion Njemačke je Bajer iz Leverkuzena koji će igrati i finale Kupa, a protivnik će im biti Kajzerslautern koji je na korak od ispadanja u treću ligu. Potpuno luda sezona...



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC