• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi: Biću najbolji strijelac Barse u istoriji

Argentincu nedostaju dva gola da se izjednači na drugom mjestu "vječne liste" sa Laslom Kubalom, a da "skine" rekordera još 43.

 Mesi: Biću najbolji strijelac Barse u istoriji Izvor: MONDO

Lionel Mesi je odlučio da obori golgeterski skor najboljih fudbalera u istoriji Barselone.

Već je na početku nove sezone u Primeri postigao osam golova, a u posljednjem kolu protiv Atletiko Madrida (5:0) upisao je 12. het-trik u karijeri čime je povećao svoj učinak na 192 pogotka u dresu katalonskog kluba.

Treći je strijelac na "vječnoj listi" i još su mu potrebna dva gola da se izjednači sa Mađarom Laslom Kubalom (194), koji je bio strah i trepet za protivničke golmane tokom 50-tih godina prošlog vijeka.

Obzirom u kakvoj je formi 24-godišnji Argentinac, već u nedjelju u Hihonu protiv Sportinga možemo da očekujemo spuštanje mađarskog golgetera na stepenik niže.

A kada će doći do rušenja Cezara Rodrigeza, koji je od 1939. do 1955. godine postigao 235 golova za Katalonce, Mesi trenutno nema odgovor, ali je odlučan da i njemu "pokaže leđa".

"Poprilično sam miran oko toga, idem iz utakmice u utakmicu, ali očigledno je da želim da postanem najbolji strijelac u istoriji kluba sa ‘Nou Kampa’. Mnogo godina je jedan igrač na vrhu, ali nadam se da ću uspjeti da oborim rekord", rekao je Mesi za zvanični sajt Barse.

Tim Pepa Gvardiole vrlo je efikasan ove sezone (22 gola na pet utakmica, s gol-razlikom 18:0 kod kuće), ali argentinski čarobnjak vjeruje da može još da napreduje kad se Katalonci naviknu na novi sistem igre (3-4-3).

"Potrebno je vrijeme i naporan rad. Još nismo potpuno naviknuti na novi sistem, ali lično sam veoma zadovoljan jer imam više prostora i bolje sarađujem sa veznim fudbalerima od kojih dobijam više upotrebljvih lopti", zaključio je Mesi.

(MONDO, foto: Gulliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC