• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJO: Kazna Borcu za spas fudbala u BiH

U ''plavom salonu'' u ponedjeljak na ''Grbavici'' održana je vanredna pres konferencija povodom prekinute utakmice između Borca i Željezničara u Banjaluci.

 ŽELJO: Kazna Borcu za spas fudbala u BiH Izvor: MONDO

Novinarima su se obratili potpredsjednik Želje Almir Gredić, član predsjedništva Gradimir Gojer i trener Amar Osim.

Gojer je izjavio da su Borac i Željo u vrlo korektnim odnosima.

''Imamo odlične odnose s Borcem i nastojimo dodatno da ih popravimo. Ali, ponosni smo na svoje navijače i još jednom ih pozivamo da i u buduće sve naše protivnike na 'Grbavici' dočekaju kako i dolikuje klubu našeg renomea. Dešavanja u Banjaluci ocijenio bih skandaloznim. Savez mora odlučno da reaguje i drakonski kazni Borac jer se samo tako može spasiti naš fudbal. Naglasio bih i to da su se sa tribina stadiona u Banjaluci sve vrijeme čuli nacionalistički povici i pjesme i tome se mora stati u kraj. Treba razmisliti o prekidanju utakmica ukoliko se to nastavi'', izjavio je Gojer, prenosi zvanični sajt Željezničara.

Potpredsjednik Almir Gredić bio je očevidac nasilja u Banjaluci.

''Ono što zahtijevamo, ne samo u Banjaluci nego i na svakom drugom stadionu, jeste da imamo uslove za igru kakve imaju naši protivnici na 'Grbavici'. Pravila FIFA i UEFA su jasna - primitivizmu, šovinizmu i nacionalizmu nije mjesto na sportskim borilištima. Rat je završio prije 16 godina i vrijeme je da sport pripadne sportistima''.

Trener Želje Amar Osim naglasio je da su igrači i stručni štab Borca bili izuzetno korektni, ali…

''Smetaju mi postupci i izjave ljudi koji su vezani za klub, a koji su se ponašali tako da im to ne služi na čast. Tu prije svega misli na člana Komiteta za normalizaciju FS BiH, a koji je i u Upravi Borca (Darko Ljubojević, op.a.). Ne mogu ničim da opravdam ono što su uradili navijači Borca. Blago rečeno, deplasirano je o tome pričati. Skandalozno je reći da je bilo uslova za igru, ako se desilo da na teren utrči veliki broj navijača koji kamenicama gađaju protivničke navijače. To me kao sportistu boli'', podvukao je Osim.

Kao zaključak je navedeno da će Fudbalski klub Željezničar i dalje da nastavi borbu protiv svih oblika nasilja na sportskim borilištima!

Povodom incidenata u Banjaluci, u ponedjeljak se zvaničnim saopštenjem oglasio i FK Borac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC