• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žestoka kazna za FK Borac!

"Tri meča bez publike i 10.000 KM", odluka "disciplinaca" FS BiH! "Kazne su preoštre i donesene su pod pritiskom", kaže direktor Borca.

 Žestoka kazna za FK Borac! Izvor: MONDO

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine žestoko je kaznila FK Borac zbog prekida derbija sa Željezničarom.

Banjalučani će naredne tri utakmice igrati bez publike na Gradskom stadionu, a u budžet Saveza moraće da uplate 10.000 maraka, epilog je sastanka "disciplinaca" održanog u Sarajevu.

Sankcije su donesene zbog upada banjalučkih navijača na teren i prekida subotnje utakmice osmog kola Premijer lige BiH između Borca i Željezničara.

Ranije u utorak, Takmičarska komisija je registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist sarajevskog tima.

Direktor crveno-plavih Radmilo Šipovac razočaran je odlukama obe Komisije FS BiH jer smatra da su kazne preoštre, odnosno da su donesene pod pritiskom FK Željezničara i sarajevskih medija.

"Nismo zadovoljni ovim odlukama jer smatramo da su preooštre. Osim toga, sankcije su donesene pod pritiskom sarajevskih medija i FK Želje", rekao je Šipovac u izjavi za MONDO.

Prema njegovim riječima, Borac će u zakonski predviđenom roku da uloži žalbe.

"Svjesni smo da od srijede i meča osmine finala Kupa BiH moramo početi da ‘izrdžavamo’ kaznu, ali smo uvjereni da će poslije naše žalbe ona biti umanjena".

Šipovac smatra da je Takmičarska komisija više vjerovala izvještaju glavnog arbitra Tomislava Čuića nego bezbjednjaku koga je na derbi poslao Komitet za normalizaciju FS BiH.

"Narodski rečeno, u toj situaciji sudija iz Tomislav Grada se nije snašao i onda je morao u izvještaju da brani vlastite propuste. Izvještaj Komesara za bezbjednost FS BiH Novaka Damjanovića je bio potpuno drugačiji jer je napisao da je teren nakon incidenta za pet do sedam minuta bio očišćen i spreman za nastavak susreta", naglasio je direktor Borca.

(MONDO, foto: Nezavisne novine)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC