• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Silni Bajern i Real,drama na Old Trafordu

Goleada na Old Trafordu, Mančester vodio, pa se čupao! Real i Bajern pokazali snagu. Lion rutinski protiv "modrih". Čak 23 gola na osam utakmica!

 LŠ: Silni Bajern i Real,drama na Old Trafordu Izvor: MONDO

Mančester junajted vodio 2:0 protiv Bazela, pa je bilo 2:3, na kraju 3:3!

Real Madrid ubjedljiv protiv Ajaksa (3:0), minhenski Bajern potvrdio odličnu formu u meču protiv Mančester sitija (2:0), Lion rutinski sa zagrebačkim Dinamom (2:0)...

Trabzon osvojio treći bod u Ligi šampiona (pobijedio Inter u Milanu, i večeras odigrao 1:1 sa Lilom).

Istorijska pobjeda Napolija u Ligi šampiona. Posljednji put klub iz Napulja igrao je u najjačem klupskom evropskom takmičenju 1990. godine.

BAJERN "MELJE" NE POPUŠTA

Bajern je neporažen deset uzastopnih utakmica. Bajern nije primio gol na deset utakmica (posljednji protiv Borusije iz Menhengladbaha u prvom kolu Bundeslige - 0:1). Bajren "melje" sve redom!

Snagu moćnih Bavaraca na svojoj koži posljednji je osjetio Mančester siti - 2:0 (2:0), drugoplasirani tim Premijer lige.

"Građani" su napali Bajern usred Minhena, ali su već poslije prvog poluvremena gubili sa 2:0. Čvrsta odbrana Bavaraca lako je rješavala sve napade Engleza. Ni Bajern nije briljirao u napadu, međutim iskoristio je dvije greške odbrane Sitija u finišu prvog dela (38. i 45. minut). Oba puta strijelac je bio Mario Gomez, koji je sjajno iskoristio "otpatke" nakon odbrana Džoa Harta.

Golman "građana" skinuo je dva zicera, ali su poslije toga njegovi saigrači bili samo posmatrači Gomezovih egzekucija.

Roberto Manćini ostavio je Aleksandra Kolarova na klupi (ušao u 73. minutu), dok Stefan Savić nije bio u postavi. Edin Džeko igrao je 55. minuta.

Napoli je protiv Viljareala imao dvije šanse u prvom poluvremenu, dovoljno da na odmor ode sa dva gola prednosti. Kristijan Zapata je u 15. minutu prošao po desnoj strani, a Marek Hamšik iskoristio neuspjelu ofsajd zamku "žute podmornice" i doveo Napolitance u vođstvo.

Samo dva minuta kasnije bilo je 2:0. Edinson Kavani je iskoristio penal. Urugvajac je u drugom poluvremenu povrdio zglob i morao je da napusti teren.

TRABZON I DALJE LIDER


Očekivalo se da će Trabzon poslije pobjede na "Meaci" pred svojim navijačima protiv Lila napraviti veliki korak ka osmini finala Lige šampiona. Korak je napravljen, ali ne veliki.

Turci, koje mnogi zovu "laki luzeri", jer su umjesto kažnjenog Fenerbahčea u posljednjem trenutku uskočili u Ligu šampiona, odigrali su 1:1 sa Lilom.

Šampion Francuske poveo je u 31. minutu, golom Muse Soua, ali je uporni Trabzon izjednačio sa "bijele tačke" u 75. minutu. Siguran izvođač penala bio je Gustavo Kolman.

Turci su poslije dva kola na prvom mjestu sa četiri boda.

Inter je u prvom meču drugog kola pobijedio CSKA u Moskvi 3:2.

Mančester junajted ima samo dva boda poslije dvije utakmice u Ligi šampiona! A zamalo da ostane na jednom!

Poslije dvadesetak minuta meča Mančester junajted - Bazel, evropski vicešampion imao je solidnu prednost od 2:0 (oba gola dao je Dani Velbek). Činilo se da će to biti rutinska pobjeda nad švajcarskom ekipom. Ali, ne lezi vraže.

Bazel je igrao hrabro. Odlučno je krenuo u nastavak meča i to se isplatilo. Najprije je Fabijen Fraj smanjio, da bi Aleksandar Fraj izjednačio! I onda novi šok na Old Trafordu - Bazel je vodio 3:2, poslije penala koji je dosuđen nakon što je Valensija oborio Štrelera u kaznenom prostoru. Hm, možda i malo prestroga procjena sudije, ali Bazel je penal materijalizovao.

Ser Aleks Ferguson je posegnuo za posljednjim adutom - Portugalcem Nanijem. Isplatilo se u 88. minutu. Nani je odlično centrirao, a Ešli Jang glavom donio izjednačenje.

Kakva je tek drama nastala u samom finišu! Najprije je Mančester junajted mogao do novog preokreta, ali je Velbek bio neprecizan. Bazel je mogao da ponovo šokira Old Traford, kada je austrijski fudbaler Aleksandar Dragović probao sa svoje polovine(!), golman Mančestera De Hea je već bio savladan, ali je lopta otišla koji metar pored gola. Zamalo!

Benfika je odradila posao protiv Ocelula u Rumuniji. Jedan gol vrijedan tri boda. Ocelul nema pobjedu u evropskom takmičenju još od 2007. godine, kada je pobijedio Trabzon u Intertoto kupu.Inače, ovo je bio prvi meč Ocelula protiv neke portugalske ekipe u njegovoj istoriji.



U Grupi D, rutinske pobjede Reala i Liona.

Real je cio posao protiv Ajaksa (igrao je Miralem Sulejmani za holandsku ekipu) za 50 minuta.

Real je poveo protiv Ajaksa poslije filigranske akcije cele navale tima. I sve na prvi dodir! Napad je krenuo iz sredine: Ronaldo - Kaka - Ronaldo - Ozil - Benzema - Ronaldo goool!

Nedugo potom, Kaka je preciznim udarcem povisio na 2:0, da bi Karim Benzema početkom drugog poluvremena otklonio bilo kakvu dilemu.

Lion je rutinski savladao zagrebački Dinamo 2:0. Odbrana zagrebačkog tima igrala je početnički i kumovala je vođstvu Liona.

Gomis je poklonjenu loptu na sredini terebna pretvorio u sjajan gol, lobom Kelave. Francuska ekipa, koja ima ogromno iskustvo igranja u Ligi šampiona, ovjerila je trijumf preko Konea. U drugom poluvremenu, Lion je držao Dinamovce na distanci od gola i to bez neke pretjerane agresivnosti.

Hrvatski šampion nije stvorio nijednu pravu šansu na Žerlanu.



REZULTATI DRUGOG KOLA (utorak)


GRUPA A

Bajern - Mančester siti 2:0 (2:0)
/Gomez 38', 45'/

Napoli - Viljareal 2:0 (2:0)
/Hamšik 14, Kavani 17'p/

TABELA: Bajern 6, Napoli 4, Mančester siti 1, Viljareal 0.

GRUPA B

CSKA Moskva - Inter 2:3 (1:2)

/Džagoev 45+3, Lav 77 - Lusio 6, Pacini 23, Zarate 79/

Trabzon - Lil 1:1 (0:1)
/Kolman 75'p - So 31'/

TABELA: Trabzon 4, Inter 3, Lil 2, CSKA 1.

GRUPA C

Mančester junajted - Bazel 3:3 (2:0)
/Velbek 16', 17', Jang 88' - Fabijan Fraj 58’, Aleks Fraj 60’ i 76’p/

Ocelul - Benfika 0:1 (0:1)
/Sezar 41'/

TABELA: Bazel 4, Mančester junajted 2, Benfika 2, Ocelul 0.

GRUPA D

Real Madrid - Ajaks 3:0 (2:0)
/Ronaldo 25', Kaka 41'/

Lion - Dinamo Zagreb 2:0 (2:0)
/Gomis 23', Kone 42'/

TABELA: Real 6, Lion 4, Ajaks 1, Dinamo 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC