• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić najavio duel sa Sarajevom: "Slogu su mnogi ubrajali u kandidate za ispadanje, ali..."

Autor Haris Krhalić

Trener Sloge Vlado Jagodić najavio je utakmicu sa Sarajevom.

 jagodić milanović Izvor: MONDO/Sport i mladi/Rade Šešlak

Nakon trijumfa u prošlom kolu nad ekipom Zvijezde 09, fudbaleri Sloge će u 30. kolu Premijer lige BiH u Modriči dočekati ekipu Sarajeva.

Biće to duel dvije ekipe koje se bore za izlazak u Evropu, a bordo tim u Modriču stiže nakon trijumfa nad ekipom Veleža (3:0).
Trener Sloge Vlado Jagodić u najavi meča rekao kako ga ovakve utakmice raduju, ali ga raduje i svježina njegove ekipe.

„Konačno smo imali jednu radnu sedmicu u kojoj smo mogli malo da spustimo intezitet i odmorimo igrače. Zaista smo bili umorni i mislim da smo pred ovu utakmicu sa Sarajevom uhvatili malo svježine. Igramo protiv ekipe koja je bila jedna od favorit za osvajanje prvenstva i mene raduju takve utakmice. Slogu su mnogi ubrajali u kandidate za ispadanje, a mi četiri kola prije kraja nismo otpisani za izlazak u Evropu. Nama to nije bio cilj, ali eto ostali smo u konkurenciji za visok plasman“, rekao je Jagodić pa dodao:

„U posljednje četiri utakmice sa Sarajevom nismo izgubili i sigurno da će se i sutra morati pomučiti. Pobjedom protiv Zvijezde 09 mi smo se vratili u normalu. U najgore moguće vrijeme smo ušli u seriju koja nije imala pozitivan ishod. Sarajevo se vratilo u pobjednički niz koji je tražilo. Kolega Rožman je u posljednjim utakmicama postavio ekipu tako da budu efikasni. Ove sezone nisam opteretio svoje igrače nekim zahtjevima koji nisu realni, ali sama je činjenica da igramo utakmicu u kojoj možemo doći Sarajevu na bod. Prethodni rezultati nam daju nadu da i sutra možemo odigrati dobru utakmicu. Rekao sam igračima da je ovo period gdje oni pokazuju definitivno da li su za koncept koji Sloga radi, a to je da u sljedećoj godini budemo mnogo jači i ozbiljniji.“

Jagodić ima kadrovskih problema, što će mu predstavljati problem u ovakvom meču.

„Žao mi je što nismo kompletni jer ovakva utakmica to traži. Nema Vidića, Veselinović je obnovio povredu na prošloj utakmici. Standardni stoper Nikolić ima tri žuta kartona, a Đorđe Milojević je osjetio virozu i toga se plašim. Imamo i fudbalere koji se vraćaju nakon povreda“, rekao je Jagodić koji je nakon toga čestitao Predragoviću na dobitku djeteta.

„Iskoristio bih priliku da čestitam Fedoru Predragoviću. Dobio je ćerkicu i ove sedmice je uz porodicu.“

Kapiten Milan Milanović u najavi je rekao da očekuje tešku utakmicu, ali se nada da će njegov tim nastaviti borbu za četvrto mjesto koje vodi u Evropu.

„Sutra nas očekuje zahtjevna utakmica protiv Sarajeva. Njihova pozicija na tabeli i rezultati u posljednje vrijeme pokazuju njihov kvalitet. Drago mi je da smo izašli iz te neke krize. Imali smo mnogo teških utakmica u posljednje vrijeme i mnoge njih smo izgubili bez postignutog gola. Međutim, pobijedili smo u posljednjoj utakmici i nadam se da ćemo sutra pokazati naš kvalitet, biti efikasni i boriti se za to četvrto mjesto koje smo zaslužili igrom u ovoj sezoni“, dodao je Milanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC