• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kup BiH: Huligani u top formi!

Duel gradskih rivala u osmini finala Kupa BiH Velež- Zrinjski prekinut zbog divljanja navijača.

 Kup BiH: Huligani u top formi! Izvor: MONDO

 Novi šamar fudbalu u BiH. Još se nije smirila situacija oko meča Borac-Željezničar, koji je u subotu prekinut zbog upada navijača u teren- danas nova bruka.

Duel Veleža i Zrinjskog proticao je u mirnoj atmosferi sve do finiša, kada je gol za Velež postigao rezervista Rijaz Demić.

To je bio signal navijačima Zrinjskog da utrče u teren i prekinu utakmicu.
Igrači i stručni štab Veleža brže, bolje povukli su se u svlačionice, bježeći pred ruljom. Nakon desetak minuta, sa terena su se povukli i igrači Zrinjskog, te je i ova utakmica prekinuta, slično kao u subotu u Banja Luci.

"U stalnom sam kontaktu sa stručnim štabom i Mirzom Varešanovićem. Svi igrači su dobro. Navijači Zrinjskog su došli u kontakt sa Rakičevićem, Velagićem i Spahićem i došlo je do nagurivanja, ali nije bilo težih posljedica. Ponovo je podbacila organizacija utakmice i definitivno je da ovako više ne može", rekao je direktor veleža Seldin Tanović za SportSport.ba.

Fudbaleri Veleža bezbjedno su napustili stadion, a kako mediji pišu do sada je zbog incidenta uhapšeno osam osoba.

Mostarski derbi poznat je kao meč visokog rizika zbog velike netrpeljivosti rivalskih navijača. Organizatori su prije meča najavili da su obezbijedili čak 500 policajaca.

"Izuzmu li se verbalna 'prepucavanja' između navijača i povremeno paljenje baklji i ubacivanje petardi, većim dijelom utakmice na terenu i tribinama stadiona 'Pod Bijelim brijegom' sve je bilo poprilično korektno. U sudijskoj nadoknadi grupa navijača je preskočila ogradu, uslijedio je prekid od nekih desetak minuta i više, a onda je sudija Skakić označio da se utakmica neće nastaviti. To znači da ova utakmica neće biti registrovana rezultatom 0:1, već vjerovatno 0:3. Desio se već viđeni scenario na našim terenima i nešto se mora mijenjeti. Prije svega, činjenica je da zaštitari ne mogu osiguravati meč, već isključivo policija. U Mostaru su i sami zaštitari bježali od huligana. Sa druge strane, mora se prekinuti praksa prekida. Utakmica se mora nastavljati. To se mora definisati. U Mostaru su već nakon 15 minuta bili stvoreni uslovi za nastavak, ali se to nije desilo. Ako tome ne stanemo ukraj, postaće onda praksa koju će koristiti mnoge ekipe u BiH. Slično kao u Banjaluci", rekao je Novak Damjanović, predsjednik Komiteta za bezbjednost N/FS BiH, koji je bio na utakmici u Mostaru.



Rezultati prvih utakmica osmine finala
Zrinjski – Velež 0:1 (prekid u 90. minutu)
Mramor - Krajišnik 1:1
Slavija - Široki Brijeg 1:2
Sarajevo - Rudar Prijedor 3:0
Rudar Kakanj - Branitelj 0:1
GOŠK - Čelik 1:3
Željezničar – Olimpic 3:0
Borac (Banja Luka) – Zvijezda 2:0

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC