• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Zenit ”odbranio” Sankt Peterburg

Dobar fudbal u Sankt Peterburgu. Zenit gubio pa pobijedio 3:1 (1:1). Porto u drugom poluvremenu nemoćan sa igračem manje.

 LŠ: Zenit ”odbranio” Sankt Peterburg Izvor: MONDO

Došlo je vrijeme i da Porto izgubi u Rusiji. I to zasluženo. Ekipa Zenita, u kojoj nije bilo Danka Lazovića, bolje je odigrala drugi dio meča i najbolje moguće iskoristila brojčanu prednost na terenu .

Atraktivni meč su, ipak, najavili Portugalci.

Hulk je u 16. minutu primio loptu neometan u protivničkom šesnaestercu, sačekao da mu priđu dva odbrambena igrača i pored njih savršeno uputio pas ka drugoj stativi, gdje Rodrigezu nije bilo teško da je proslijedi u mrežu.

Nisu dugo domaći navijači čekali na izjednačenje. Već u 11. minutu, Roman Širokov je natrčao na odbijenu loptu poslije centaršuta i neometan postigao izjednačujući gol.

Najbitniji momenat prvog poluvremena (i, ispostaviće se, utakmice) bio je drugi žuti karton fudbaleru Porta Fusileu, koji je opravdano isključen zbog namjernog igranja rukom.

Sjajan meč lidera portugalskog i ruskog prvenstva nastavljen je i u drugom poluvremenu. U otvorenoj borbi prvi su imali priliku domaći. Keržakov je u 48. minutu mogao da neometan sa desetak metara iskosa savlada Heltona, ali je lopta poslije njegovog snažnog šuta završila na stativi.

Agresivni su bili domaći i u nastavku. Žurilo im se da povedu, što bi im brzo i pošlo za nogom da gol Keržakova u 59. minutu nije bezrazložno poništen zbog ofsajda.

Ipak, ta sudijska greška nije zadugo odložila neizbježno. Krišito je u 63. minutu iskoristio dobro izveden slobodan udarac, primio loptu pred Portovim golom i snažno je „zakucao“ u gornji desni ugao.

Nisu Rusi stali ni poslije vođstva, samo su smirenije čekali svoje prilike. A one su se ređale.

Već u 71. minutu Keržakov je po ko zna koji put trčao kroz protivnički šesnaesterac, s tim što je ovog puta odlučio da doda loptu. I to je učinio uspješno. Uputio je pas ka drugoj stativi, lopta je išla paralelno sa gol linijom, do Danija, koji je postavio konačnih 3:1.

Mogao je Zenit i ubjedljivije da savlada grogiranog protivnika, ali je Keržakov nekoliko puta šutirao tik pored gola, kao i Širokov u 75. minutu, kada su ga santimetri delili od „zakucavanja“ lopte u Heltonovu mrežu.

Domaći tim se pobjedom izjednačio sa Portom i Apoelom po broju bodova. U Grupi G je trenutno jedino bez poena ukrajinski Šahtjor, koji kasnije na svom terenu dočekuje kiparskog predstavnika.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC