• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Fejsa i Pantelić tužni u Londonu

Arsenal se mučio, ali ni Olimpijakos nije imao snage za preokret - 2:1. Čelsi i Valensija remizirali, Milan "slomio" Plzen, Barselona brojala do pet.

 LŠ: Fejsa i Pantelić tužni u Londonu Izvor: MONDO

Iako je poslije prvog poluvremena djelovalo da fudbaleri Olimpijakosa mogu da naprave iznenađenje na Emiratima, u nastavku su ipak odigrali sa manje žara. Arsenal je ostvario treću uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima - 2:1.

Olimpik iz Marseja ubjedljivo je porazio Borusiju iz Dortmunda (3:0) i jedini se pridružio Realu i Bajernu, koji su u utorak stigli do šestog boda iz dva kola Lige šampiona.

Činilo se da će to uraditi i Čelsi, ali nije uspio da sačuva minimalnu prednost protiv Valensije na Mestalji.

Barselona se, očekivano, prošetala do bodova u Bjelorusiji - 5:0 protiv BATE Borisova - dok je Milan protiv Plzena poveo iz sumnjivog penala i na kraju slavio sa komotnih 2:0.

U Londonu su "tobdžije" povele već u 8. minutu, kada je Song uputio loptu sa polovine igrališta, Čemberlen prihvatio i uz pomoć smušene odbrane gostiju pronio loptu ispred šesnaesterca i pogodio donji lijevi ugao.

Da će Olimpijakos morati mnogo da se potrudi da bi izbjegao poraz bilo je jasno već u 20. minutu, kada je Andre Santos postigao drugi gol za svoj tim.

Fejsa i saigrači su se, ipak, trgli i postigli gol u 26. minutu. Ibagaza je centrirao a Fuster neometan sa penala postigao gol glavom. Nastavili su gosti sa pritiskom i propustili nekoliko izglednih šansi za izjednačenje.

U drugom poluvremenu je viđeno nekoliko šansi pred oba gola, a najbliže golu su bili gosti, kada je Torosidis sa dvadesetak metara pogodio prečku.

U drugom meču Grupe F, Olimpik je pobijedio Dortmund rezultatom 3:0.

Dva gola je postigao mladi fudbaler iz Gane Andre Ajev (jedan iz penala), a strijelac je bio i Loik Remi, koji je bio asistent kod prvog gola.

Ajevu su to prvi pogoci u elitnom klupskom takmičenju. Drugi je postigao iz prestrogo sviranog jedanaesterca, koji je skrivio reprezentativac Srbije Neven Subotić.

U Italiji, promašaji oba tima u prvom i sigurna igra Milana u drugom poluvremenu za konačnih 2:0.

Poveli su fudbaleri Masimilijana Alegrija golom "povratnika" Zlatana Ibrahimovića iz penala, a isti igrač je u 66. minutu asistirao Antoniju Kasanu za 2:0.

Taj pogodak će ostati zabilježen u klupskoj istoriji, kao 2.000. pogodak u "Berluskonijevoj eri" italijanskog šampiona. Italijanski premijer Silvio Berluskoni vodi "roso-nere" od 20. februara 1986. godine.

Uprkos tome što su potpuni autsajderi, fudbaleri Viktorije su hrabro počeli meč i stvorili neko šansi, od kojih je najizglednija bila Horvatova u 35. minutu.

U drugom meču te grupe, Lionel Mesi je predvodio Barsu do pobjede u Bjelorusiji od 5:0.

Sa postignuta dva pogotka, omaleni Argentinac se izjednačio sa Čehoslovakom Laslom Kubalom na drugom mjestu najboljih strijelaca katalonskog kluba. Do sada je postigao 194 pogotka, prvi je Sezar Rodrigez sa 235 golova u periodu od 1942. do 1955.

Izdržali su Bjelorusi, predvođeni Matejom Kežmanom, dvadeset minuta bez primljenog gola protiv šampiona Evrope. Toliko je bilo potrebno da im popusti koncentracija i da štoper domaćih Volodko centaršut Danija Alveša ka Mesiju proslijedi u svoju mrežu.

Ubrzo je Pedro na centaršut Davida Vilje glavom matirao zbunjenu odbranu domaćih, a očita trema dovela je i do trećeg gola Barselone. Golman domaćih Hutar je uhvatio loptu poslije centaršuta, tapnuo je o zemlju, a u blizini se našao Mesi i povećao vođstvo svog tima.

Zanimljivo zvuči podatak da je vezista Barse Ćavi do poluvremena imao 17 dodavanja više od cijele beloruske ekipe...

U grupi E, Bajer je sigurno pobijedio belgijskog šampiona golovima Larsa Bendera i Mihaela Balaka, a Valensija i Čelsi remizirali.

Tim Andrea Vilaš Boaša skupo je koštala glupost Salomona Kalua, koji je pet minuta prije kraja bespotrebno igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Poslije prilično dosadnog prvog poluvremena, Frenk Lampard doveo je "plavce" u vođstvo u 56. minutu, a u 87. izjednačio Roberto Soldado sa "bijele tačke".

Vodeći gol pao je tokom totalne ofanzive Čelsija početkom drugog poluvremena, ali tek pošto je golman Valensije Dijego Alveš (ljetos doveden iz Almerije) za tri minuta odbranio tri stopostotne šanse - dvije u kojima se našao Fernando Tores i jednu Ramireša.

Na drugoj strani je Džon Teri spriječio Soldada da sa dva metra pogodi prazan gol, da bi se Alvešova mreža konačno zatresla poslije prodora Malude po desnoj strani i preciznog udarca Lamparda po zemlji, korak-dva unutar šesnaesterca.

Valensija više nije imala šta da čeka i počela je da "pripaljuje" ka Petru Čehu iz svih pozicija. Golman Čelsija potvrdio je svjetsku klasu kod šuta Pabla Pjatija u 71. minutu, a pored toga je ukrotio i nekoliko udaraca iz daljine.

Međutim, bio je nemoćan kada je Soldado namjestio loptu na 11 metara...

Na drugoj strani je Alveš u 90. minutu odbranio Anelkin šut iz neposredne blizine, pa se "kam-bek" Huana Mate, mjesec dana poslije transfera sa Mestalje na Stamford Bridž, završio podelom plijena.

U grupi G, nakon što je Zenit pobijedio Porto, Šahtjor i kiparski Apoel odigrali su neriješeno 1:1. Bivši fudbaler Crvene Zvezde Ivan Tričkovski postigao je gol za svoj tim, dok su Ukrajinci brzo izjednačili golom Žadsona.

REZULTATI 2. KOLA:

Grupa E

Leverkuzen - Genk 2:0 (1:0)
/Bender 29, Balak 90+2/

Valensija - Čelsi 1:1 (0:0)
/Soldado 87p - Lampard 56/

TRENUTNA TABELA: Čelsi 4, Leverkuzen 3, Valensija 2, Genk 1.

Grupa F

Arsenal - Olimpijakos 2:1 (2:1)
/Čemberlen 8, Andre Santoš 20 - Fuster 27/

Marsej - Dortmund 3:0 (1:0)
/Ajev 20, 69p, Remi 62/

TRENUTNA TABELA: Marsej 6, Arsenal 4, Dortmund 1, Olimpijakos 0.

Grupa G

Zenit - Porto 3:1 (1:1)
/Širokov 20, 63, Dani 72 - Rodrigez 10/

Šahtjor - APOEL 1:1 (0:0)
/Žadson 64 - Tričkovski 61/

TABELA: APOEL 4, Zenit 3, Porto 3, Šahtjor 1.

Grupa H

Milan - Plzen 2:0 (0:0)
/Ibrahimović 53p, Kasano 66/

BATE Borisov - Barselona 0:5 (0:3)
/Volodko 19ag, Pedro 22, Mesi 38, 55, Vilja 90/

TRENUTNA TABELA: Barselona 4, Milan 4, Plzen 1, BATE Borisov 1.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC