• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Vidić na Pižonovom spisku!

Selektor Srbije, ipak, pozvao Nemanju Vidića za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

 I Vidić na Pižonovom spisku! Izvor: MONDO

Uprkos povredi zbog koje posljednjih nedjelja nije igrao za Srbiju i Mančester junajted, selektor "orlova" Vladmir Petrović, ipak je uvrstio Nemanju Vidića na spisak reprezentativaca za odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini naredne godine.

Oktud na spisku povrijeđeni Vidić, ali i Milan Biševac?

"Namjerno sam pozvao 27 igrača, uključujući Vidića i Biševca.Oni jesu povrijeđeni i pod znakom pitanja su, i možda će doći u ponedjeljak na okupljanje. Razgovarao sam sa Vidićem i želja ljudi iz Mančester junajteda je da on ostane u klubu i tamo se oporavlja. Ako ne dođe u ponedjeljak u Staru Pazovu, znači da ostaje u klubu. Ipak, možemo da se nadamo da će možda igrati protiv Slovenije (u posljednjem meču kvalifikacija za EP)", odgovorio je Pižon na konferenciji za novinare u sjedištu "Agrobanke".

Povrede Biševca i Vidića natjerale su selektora na to da ipak potraži zamjene za njih dvojicu. Pronašao je u vidu Marka Simića, defanzivca bjeloruske ekipe BATE Borisov, koja igra u Ligi šampiona.

"Gledao sam Simića, interesantan je igrač i ima potencijala. U ovoj situaciji sigurno je da nam neće škoditi igrač više u odbrani", rekao je Petrović.

Među pozvanima su i povratnici - Nikola Žigić i Dragan Mrđa, koji su počeli da igraju za svoje klubove, što je selektora ohrabrilo. I za Dejana Stankovića je povreda prošlost. Kapiten nije igrao za Inter u Moskvi, ali je istakao da se osjeća dobro i da će biti spreman za "azure".

Za Srbiju su oktobarski dueli sa Italijom i Slovenijom - biti il' ne biti! Odnosno, poslije tih utakmica, a možda već i nakon meča sa "azurima", znaćemo da li srpski nacionalni tim ide u doigravanje.

Da bi "orlovi" sigurno obezbijedili baraž neophodna je jedna pobjeda u preostala dva duela - protiv Italije u Beogradu ili Slovenije u Mariboru. Završna operacija kvalifikacija počela je u četvrtak objavljivanjem imena reprezentativaca koji će se naći u kombinaciji za pomenute utakmice.

Kao što je i najavljeno, Vladimir Petrović Pižon na spisak je uvrstio dvojicu debitanata - Marka Simića (BATE Borisov) i Luku Milivojevića (Rad).

"Luka Milivojević je interesantan igrač. Pred njim je budućnost. Zna fudbal, a to je ono što nam treba", obrazložio je Petrović poziv u A selekciju mladom fudbaleru.

Miralema Sulejmanija nema, obrazložio je Petrović, jer smo se dogovorili da iskoristi vrijeme da zaliječi povredu, dok sam Adema Ljajića pozvao bez obzira što ne igra u Fiorentini da bismo mu pružili podršku.

Protiv Italije, Srbija bi mogla da riješi svoju sudbinu . Pitali smo selektora: "Totalna ofanziva ili oprezno? sa jednim ili dvojicom napadača?".

Selektor nije direktno odgovorio, ali bi iz njegovih odgovora moglo da se nasluti da bi bio zadovoljan i bodom protiv "azura".

"Na našu žalost, Italijani su poboljšali formu baš pred kraj kvalifikacija. Gledao sam njihova dva posljednja meča i igrali su izvanredno, pogotovo protiv Slovenije. Njihov selektor je napravio odličnu reprezentaciju i igraju odlično. Znate kakvi su oni, njima je dovoljan i jedan gol da pobijede. U svakom slučaju, biće interesantna utakmica. Mi ćemo se truditi da pobijedimo, jer to želimo. Trudićemo se da damo gol. Ipak, Italijanima se ne prijeti. Ne treba ići glavom kroz zid, treba biti pametan i strpljiv. Nama je, u nekim kombinacijama i kalkulacijama, dovoljan možda i bod. Ali, želimo pobjedu".

Na spisku selektora su:

Golmani: Bojan Jorgačević, Damir Kahriman, Bojan Šaranov.

Odbrana: Branislav Ivanović, Milan Biševac, Nenad Tomović, Neven Subotić, Nemanja Vidić, Duško Tošić, Aleksandra Kolarov, Marko Simić, Slobodan Rajković, Milan Vilotić.

Sredina terena: Dejan Stanković, Zdravko Kuzmanović, Miloš Krasić, Miloš Ninković, Zoran Tošić, Adem Ljajić, Radosav Petrović, Nemanja Tomić, Milan Jovanović, Luka Milivojević, Ljubomir Fejsa.

Napad: Nikola Žigić, Dragan Mrđa, Marko Pantelić.

Okupljanje reprezentacije zakazano je za ponedeljak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Utakmica sa Italijom igra se 7. oktobra tako da će stručnom štabu ostati četiri dana da spremi ekipu za fudbalski spektakl u Beogradu. Meč sa Slovenijom na programu je 11. oktobra.

Za utakmicu protiv Italije, sva je prilika biće pun stadion Crvene zvezde. Jedna osoba može da kupi maksimum četiri karte, uz priloženo ime i prezime i broj lične karte. Ulaznice će biti u prodaji i na blagajnama stadiona Zvezde od ponedeljka do četvrtka, od 10 do 18 časova.

Iz FSS je saopšteno i da će deo prihoda od prodatih ulaznica biti uplaćen u humanitarne svrhe, odnosno kao pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji.

Srbija u baražu:

Opcija 1: Pobjeda protiv Italije ili Slovenije.
Opcija 2: Bod protiv Italije, bod ili poraz Estonije u Irskoj.
Opcija 3: Poraz od Italije, bod Estonije u Irskoj i bod Srbije u Sloveniji.

Poraz u oba susreta sigurno nas ostavlja bez baraža.

Na Evropsko prvenstvo idu prvoplasirane ekipe iz devet grupa i najbolja drugoplasirana ekipa. Žrijeb za baraž biće 13. oktobra u Krakovu.

(P.Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC