• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Jagodine:Kaznite i Lukića i Đurića

Goran Milanović odgovara pred Disicplinskom komisijom FSS zbog izjava upućenih na račun sudija i "vječitih rivala". On traži iste aršine za sve!

 Predsjednik Jagodine:Kaznite i Lukića i Đurića Izvor: MONDO

Poslije poraza njegovog tima od Partizana (0:1) u srpskom prvenstvu, predsjednik Jagodine Goran Milanović osuo je drvlje i kamenje po sudijama zbog čega je na tapetu Disciplinske komisije FSS.

Utakmica 4. kola JSL, riješena je u finišu, kada je sudija Milorad Mažić dosudio penal za partizan poslije prekršaja nad Laminom Dijarom. Poslije tog meča, Milanović je u medijima optužio Partizan i Crvenu zvezdu da drže sudije pod kontrolom.

"Partizan godinama igra unaprijed dobijene utakmice", ustvrdio je tada predsjednik Jagodine.

Fudbalski klub Jagodina tada je čak medijima proslijedio fotografije jednog detalja sa utakmice koji je smatrala spornim i kritikovala sudiju Mažića da ih je oštetio jer nije dosudio penal za domaćina poslije, kako je tada navedeno, "bruitalnog starta Miljkovića nad Milošem Stojanovićem". Međutim, Jagodina ništa od toga nije pretočila u žalbu nadležnim organima FSS, već je sve ostalo na napadima preko medija.

U međuvremenu, Milanović je zbog svojih stavova izrečenih poslije utakmice pozvan da odgovara pred Disicplinskom komisijom FSS. On je na to odgovorio da će i pored eventualne kazne nastaviti da se bori za "decentralizaciju moći i kapitala u srpskom fudbalu".

"Smatram da nisam povrdio nijedan član Disicplinskog pravnilnika FSS, jer sam u medijima komentarisao odnose u srpskom fudbalu kroz prizmu odnosa sudija prema velikim klubovima. Nisam spomenuo nijedan sporni detalj na imenovanoj utakmici (Jagodina - Partizan), a smatram da imam pravo i kao sportski radnik i kao predsjednik jednog od klubova u Superligi da iznosim svoje stavove u odnosima u srpskom fudbalu", napisao je Milanović u izjavi u postupku koji se protiv njega vodi, a koja je proslijeđena MONDU iz FK Jagodina.

Svoj stav o suđenju Partizanu i Crvenoj zvezdi, Milanović je okarakterisao kao svoj "fudbalsko-politički stav, na koji ima apsolutno pravo".

Predsjednik Jagodine je istakao da Disciplinska komisija FSS treba da radi svoj posao u skladu sa Pravilnikom i propisima i da očekujem da bude "striktna u njihovoj primjeni".

"Očekujem da mene najrigoroznije kaznite, kao i predsjednika dva naša najveća kluba, Crvene zvezde i Partizana, koji su u prethodnom periodu iznosili svoje stavove o radu FSS, njegovog rukovodstva, selektora, sudija i sudijske organizacije, jer što bih ja bio izuzetak od primjene pravila", istakao je Milanović.

On je ironično primetio da bi zbog svojih komentara trebalo da bude udaljen najmanje godinu dana, baš kap što su tako kažnjeni akteri nezavršenog finala Kupa Srbije, odnosno čelnici Vojvodine koji su povukli ekipu sa terena.

"Mene treba rigorozno kazniti, jer ovo što ja pričam i radim posljednjih nekoliko godina je neistina i velika bruka srpskog fudbala, najmanje onoliko velika, kolika je bila i napuštanje utakmice finala Kupa od strane Vojvodine", naveo je Milanović.

"Ali, kakva god da bude kazna, ona me neće spriječiti da se, kao i do sada, borim za ravnopravan status svih u srpskom fudbalu, a posebno za decentralizaciju moći i kapitala, jer sam ubijeđen da je to najveći interes srpskog fudbala, a samim tim i najveći interes naša dva najbolja kluba", poručio je predsjednik Jagodine.

Milanović, koji je i član Izvršnog odbora FSS, poručio je Disicplinskoj komisiji FSS da radi svoj poao, a ne da vodi politiku Saveza.

"U mom slučaju mislim da mogu da budem kažnjen zato što mislim", konstatovao je predsjednik Jagodine.

(MONDO - foto: Kurir)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC