• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi Mesijevi rekordi...

Lionel Mesi, fudbaler po kome će aktuelna era ući u istoriju, uspio je da za sedam godina u prvom timu Barse obori i izjednači veoma stare rekorde.

 Svi Mesijevi rekordi... Izvor: MONDO

Prošle sezone je do kraja septembra postigao sedam golova i završio sezonu sa 53 pogotka. Ove je, do sada, postigao 14 na deset mečeva. Matematički gledano, ako nastavi da igra ovim ritmom do kraja sezone postići će više od 100 golova.

Da li bi bilo neočekivano?

Omaleni Argentinac je svojim igrama natjerao i sujetnog Maradonu da ga proglasi svojim nasljednikom, a od 2004. godine i debija za Katalonce u prijateljskom meču sa Portom ušao je u klupsku istoriju prema mnogim kriterijumima.

- U srijedu uveče se izjednačio sa Mađarom Kubalom na drugom mjestu liste strijelaca u klupskoj istoriji Barse. Do sada je postigao 194 pogotka, a prvi je Sezar Rodrigez sa 235 golova u periodu od 1942. do 1955.

- Prošle sezone je oborio klupski rekord po broju golova u svim takmičenjima tokom jedne sezone. Postigao je 53, od čega 31 u šampionatu, 12 u Ligi šampiona, 7 u Kupu Španije i 3 u Superkupu Španije. Podsjetimo, da taj rekord ne bude samo klupski spriječio je Portugalac Kristijano Ronaldo, koji je postigao isti broj golova.

- Prije dve sezone dospio je na prvo mjesto klupske liste po broju golova u ligi. Dao ih je 34 u 35 prvenstvene utakmice. Tim sjajnim učinkom izjednačio je rekord "starog" Ronalda iz sezone 1996/97.

- Najbolji je klupski strijelac u međunarodnim mečevima. Postigao je 42 pogotka u internacionalnim takmičenjima (39 u Ligi šampiona, jednim u Superkupu Evrope i dva u klupskom prvenstvu svijeta).

- Najbolji strijelac posljednja tri izdanja Lige šampiona. Taj uspjeh je prethodno pošao za nogom samo Žan Pjeru Papenu i Gerdu Mileru. Sa 12 golova prošle sezone izjednačio je rekord Ruda van Nistelroja iz 2003 godine.



- Najbolji je strijelac španskog Superkupa. Taj rekord je postavio ove sezone, kada je sa tri gola u dvomeču protiv Real Madrida postao najbolji strijelac i tog takmičenja.

- Tokom sezone 2009/10 postao je jedini igrač u istoriji koji je u jednoj takmičarskoj godini osvojio Fifa nagradu za najboljeg igrača, najboljeg strijelca španskog šampionata, Zlatnu kopačku i nagradu za Evropskog fudbalera godine.

- Takođe, osvojio je i dvije nagrade za najboljeg fudbalera Evrope, i to kao najmlađi igrač koji je dvije godine uzastopno dobio to prestižno priznanje.

A tek ima 24 godine...

(MONDO, foto:Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC