• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komitet za normalizaciju traži hitne mjere!

Komitet za normalizaciju Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u četvrtak je usvojio šest zaključaka o aktuelnim problemima u Premijer ligi i Kupu BiH.

 Komitet za normalizaciju traži hitne mjere! Izvor: MONDO

1. Komitet energično osuđuje sve oblike huliganskog i nacionalističkog ponašanja navijača na stadionima, a posebno nerede koji su izazvali prekide utakmica u Travniku, Banjaluci i Mostaru.

2. Komitet zahtijeva od nadležnih organa Fudbalskog saveza BiH, koji su ovlašteni za vođenje takmičenja, preduzimanje hitnih mjera i aktivnosti u cilju prevazilaženja trenutnog alarmantnog stanja. Posebno se insistira na značajnijoj ulozi Komiteta za bezbjednost i aktivnije uključivanje u organizaciji utakmica visokog rizika.

3. Komitet zahtjeva od Disciplinske komisije rigorozno sankcionisanje vinovnike nereda, kao i osoba koje su propustima omogućili izgrednicima da izazovu prekide navedenih utakmica.

4. Komitet će u skladu sa svojim nadležnostima pratiti dalju situaciju i preduzimati odgovarajuće korake u pravcu eliminisanja negativnih pojava i trendova.

5. Međutim, Komitet cijeni da posljednja dešavanja ukazuju da se ne radi samo o problemima fudbala. Očigledno je da se radi o problemima koji imaju širu društvenu dimenziju i pozadinu, tako da je neophodna zajednička akcija svih relevantnih subjekata u borbi protiv ponašanja i pojava koje nemaju nikakve veze sa sportom.

6. Slijedom navedenog, Komitet preporučuje nadležnim državnim organima vođenje hitnih prekršajnih i krivičnih postupaka protiv izgrednika na fudbalskim stadionima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC