• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Veliki derbi u Novom Sadu

Vojvodina umije da igra protiv Partizana. Da li će tako biti i u subotu? Zvezda dočekuje beskompromisni Radnički iz Kragujevca.

 JSL: Veliki derbi u Novom Sadu Izvor: MONDO

Vrijeme je za prvi ovosezonski veliki derbi. Igraće ga u subotu, od 19 časova u Novom Sadu, Vojvodina i Partizan.

U posljednjih nekoliko sezona, dueli te dvije ekipe bili su izuzetno neizvjesni, vrlo borbeni, žustri, pod velikom tenzijom, a i viđeni su incidenti. Vojvodina je, uz Rad, bila jedina ekipa koja je prošle sezone nadigrala Partizan. I jedina koja ga je dva puta pobijedila. To su bila i jedna dva poraza crno-bijelih koji je na kraju trke prošao prvi kroz cilj, četvrti put zaredom.

Još je u svježem sećanju i prekinuti meč finala Kupa Srbije (bilo je 2:1 za Partizan, za "zelenim stolom" - 3:0). Iz Vojvodine su poručili da ih ne zanima nikakva "osveta", već samo muška borba i nadigravanje. Iz Partizana, pak, poručuju da im se neće dogoditi greške iz utakmica prethodne sezone i da će Vladimir Stojković (nesavladan već 450 minuta) biti bez velikog posla.

Zanimljivo je da će nekadašnji fudbaler Partizana Dejan Vukičević prvi put voditi jednu superligašku ekipu protiv svog bivšeg kluba.

ADUTI VOJVODINE: Napad - Brana Ilić i Abubakar Oumaru (obojica dali po 4 gola do sada), Giorgi Merebašvili kome je Vukičević "naredio" da više asistira, zadnja linija - Vulićević, Trajković, Mojsov i Pavlović.

ADUTI PARTIZANA: Odbrana (primila je samo dva gola, oba od Slobode u Užicu), Nemanja Tomić (prvi strijelac ekipe sa 4 gola), Vladimir Volkov koji dejstvuje po lijevoj strani i poletarac Lazar Marković, pravo otkrovenje u novoj sezoni.

(Očekivanja iz oba tabora pred ovaj duel čitajte u petak na našem portalu).

Neporaženi kragujevački Radnički ima teško iskušenje - gostuje Crvenoj zvezdi. Trener Radničkog Slavenko Kuzeljević rekao je da njegova ekipa mora hrabro da uđe u utakmicu. "Crvena zvezda je naš najtrofejniji klub. Za nas je to veliki motiv i veoma je bitno da u utakmicu uđemo hrabro, da pružimo svoj maksimum vjerujući u sebe. Ako sve to ostvarimo onda ni ekipi Zvezde neće biti lako protiv Radničkog", rekao je Kuzeljević.

Napadač Kragujevčana Darko Spalević kaže da su on i njegovi saigrači spremni za utakmicu.

"U ekipi vlada fenomenalna atmosfera. Svi smo spremni. Očekuje nas jedna veoma teška utakmica, ali mi ćemo dati sve od sebe da se iz Beograda vratimo neporaženi", rekao je Spalević.

Zanimljiv duel očekuje nas i Vračaru. Rad je vezao tri poraza, Hajduk dva. Kuljani dolaze na Vračar sa novim trenerom Petrom Kurćubićem koji je zamijenio Nebojšu Vignjevića, iznenada smijenjenog. Rad je i dalje bez trenera prvog tima.

U Subotici gostuje osokoljena Jagodina, koja je vezala nekoliko dobrih rezultata. Spartak je neporažen u dosadašnjem toku prvenstva i postao je jak i stabilan superligaš, koji teško daje bodove pogotovo na svom terenu (pobijedio Crvenu zvezdu u 1. kolu).

U Čačku je upaljena crvena lampica. Borac ima samo jednu pobjedu u dosadašnjem toku takmičenja, a vezao je tri poraza uz samo jedan dat gol. Dovoljno razloga da se održi hitan sastanak sa igračima, poslije kojeg je trener Ljubiša Dmitrović izjavio: "Igračima je sve rečeno u lice na sastanku. Ćutali su kao zaliveni, što je potvrda da su svjesni slabosti".

Borac će u subotu ugostiti komšije iz Gornjeg Milanovca, ekipu Metalca, "fenjeraša" na tabeli. Realno, Borac je veliki favorit.

"Mi smo potrošili sve kredite, tu prije svega mislim na sebe i igrače. Protiv Metalca je utakmica istine za nas. Nakon toga biće nam jasnija dalja sudbina našeg tima u ovom prvenstvu. Smatram da je krajnje vrijeme da osvajamo bodove", rekao je Dmitrović.

Metalac dolazi u Čačak poslije promjene na mjestu trenera. Otišao je Milan Đuričić a došao "vječni" Nenad Milovanović, koji je nekada bio i na klupi Borca.

U Smederevu će igrati Smederevo i Sloboda Sevojno, ekipa koja takođe nema poraz. Zanimljivo, te dvije ekipe igraće i u osmini finala Kupa Srbije.

Nedjelja će, možda, biti "Dan D" za trenera OFK Beograda Dejana Đurđevića. Rezultati "romantičara" su ispod očekivanja. Da li će uspjeti da ostvari dobar rezultat u Ivanjici proitv Javora?

"Trener sam OFK Beograda i mogu biti još jednu utakmicu, a spreman sam na pet godina. Uvijek ću biti dio ovog kluba, ma gdje radio", kaže Đurđević.

Poslije ovog kola slijedi nova pauza u prvenstvu zbog toga što će reprezentacije Srbije (A tim i mlada selekcija) igrati u kvalifikacijama za EP.

PAROVI 7. KOLA:

subota:

Rad - Hajduk (14.30 časova, prenos Arena TV)
Spartak Zlatibor voda - Jagodina (15.30h)
Smederevo - Sloboda Point Sevojno (15.30)
BSK - Novi Pazar (15.30)
Borac - Metalac (15.30)
Crvena zvezda - Radnički 1923 (18h)
Vojvodina - Partizan (19h, prenos RTS 2)

nedjelja:

Javor - OFK Beograd (15.30h)

TABELA: Partizan 15, Crvena zvezda 15, Hajduk 12, Vojvodina 12, Radnički 12, Spartak 12, Sloboda 12, Smederevo 9, Rad 6, OFK Beograd 6, Javor 6, Jagodina 5, BSK 5, Borac 4, Novi Pazar 3, Metalac 1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC