• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančester siti ponovo šampion Premijer lige! Četvrta vezana titula za "građane"

Autor Haris Krhalić

Mančester siti je nezaustavljiv u Premijer ligi!

 mančester siti Izvor: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Fudbaleri Mančester sitija su u posljednjem kolu Premijer lige savladali Vest Hem 3:1 i na taj način osvojili titulu engleskog šampionata.
Izabranici Pepa Gvardiole odlično otvaraju utakmicu i već u drugom minutu golom Fodena stižu do vođstva. Kada je isti igrač u 18. minutu pogodio još jednom postalo je jasno kako će titula ostati na Etihadu.

Nadu gostima, ali i Arsenalu vratio je Kudus prelijepim golom u 42. minutu, ali je Rodri u 59. minutu pogodio za 3:1 i slavlje je moglo da počne.

Arsenal je golom u posljednjim minutama utakmice došao do pobjede protiv Evertona na domaćem terenu, ali ta pobjeda im neće značiti mnogo.

Klub iz Londona je prvenstvo završio na drugoj poziciji sa dva boda manje od Sitija kojem je ovo četvrta uzastopna titula. Aprilski poraz na domaćem terenu od Aston vile je Arsenal praktično ostavio bez titule, iako izabranici Mikela Artete nisu griješili od tada.

Ekipa Pepa Gvardiole ima priliku da osvoji još jedan trofej do kraja sezone, pošto će u finalu FA kupa igrati protiv Mančester junajteda.

Ako Siti osvoji FA kup u Ligu Evropa će Totenhem i Čelsi, a Njukasl u Konferencijsku ligu, a ako Junajted osvoji trofej, proći će u Ligu Evrope zajedno sa Totenhemom, a Čelsi će u Konferencijsku ligu.

Iz lige su ispali Luton, Barnli i Šefild junajted, koji su zauzeli 18, 19. i 20. mesto na tabeli.

Fudbaleri Notingem Foresta izborili su opstanak pošto su na gostujućem terenu pobijedili Barnli 2:1, Čelsi je na Stamford Bridžu pobijedio Bornmut 2:1, dok je Njukasl na gostujućem terenu pobijedio Brentford 4:2.

Na oproštaju od trenera Jirgena Klopa, Liverpul je na svom terenu pobijedio Vulverhempton 2:0, Mančester junajted je kao gost pobijedio Brajton 2:0, dok je Kristal Palas kao domaćin pobijedio Aston Vilu 5:0. Totenhem je na gostujućem terenu pobijedio Šefild junajted 3:0, a Luton je izgubio na svom terenu od Fulama 2:4.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC