• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mančesteri dobili, prvenac Savića

Junajted i Siti nastavljaju "mrtvu trku". Fergusonov tim se namučio protiv Noriča, dok su Manćinijevi puleni napunili mrežu Blekburna.

 Mančesteri dobili, prvenac Savića Izvor: MONDO

Mančester junajted i Mančester siti osvojili su po 19 od mogućeg 21 boda, imaju gotovo identičnu gol-razliku (24:5, odnosno 23:5) i trka za vodećom pozicijom za sada je više nego uzbudljiva.

Iako su se u tim vratili Vejn Runi i Ćićarito Ernandez, lider je imao neočekivano težak posao sa novim premijerligašem Noričom - 2:0.

Dok su gosti stvarali i propuštali izgledne prilike, bodove lideru u posljednjih dvadesetak minuta su obezbijedili Anderson (poslije kornera i "glavometa" sa Džonsom i Runijem) i Deni Velbek (dupli pas sa Parkom).

Aleks Ferguson iskoristio je priliku da "promiješa karte", pa je na golu stajao Lindegard a ne De Hea, dok Ešli Jang nije bio ni na klupi.

Siti je na Ivud Parku dugo tražio put do mreže Blekburna, ali kada je Adam Džonson "ljevicom" pogodio gornji desni ugao sa oko 20 metara iskosa, domaćinu je ostalo samo da broji lopte u svojoj mreži - 0:4.

Blistao je Samir Nasri sa golom i dve asistencije, od kojih je posljednja bila iz kornera Stefanu Saviću. Bivši štoper Partizana u 79. minutu je zamijenio Džonsona, a osam minuta kasnije glavom postigao svoj prvi gol u Premijer ligi!

Na drugoj strani je cijelu utakmicu odigrao njegov doskorašnji saigrač Radosav Petrović, koji bi uskoro mogao da dobije novog trenera. Navijači Blekburna u finišu su priredili pravi miting protiv menadžera Stiva Kina.

Nije ni čudo - ekipa je iz sedam kola uzela samo četiri boda (pobjeda nad Arsenalom, remi sa Fulamom) i nalazi se u zoni ispadanja.

Ne cvjetaju ruže ni Vulverhemptonu, koji je kod kuće izgubio od Njukasla. Nenad Milijaš nije bio među 18 igrača prijavljenih za ovu utakmicu.

REZULTATI 7. KOLA:

Aston Vila - Vigan 2:0 (1:0)
/Agbonlahor 36, Bent 62/

Blekburn - Mančester siti 0:4 (0:0)
/Džonson 56, Baloteli 59, Nasri 73, Savić 87/

Mančester junajted - Norič 2:0
/Anderson 68, Velbek 87/

Sanderlend - Vest Bromvič 2:2
/Bentner 24, Elmohamadi 26 - Morison 4, Long 5/

Vulvs - Njukasl 1:2 (0:2)
/Flečer 88 - Ba 17, Gutijerez 38/

Everton - Liverpul 0:2 (0:0)
/Kerol 71, Suarez 82/

nedelja

Bolton - Čelsi 14.30
Fulam - Kvins Park Rendžers 16.00
Svonsi - Stouk 16.00
Totenhem - Arsenal 17.00

TABELA: Mančester j. 19, Mančester s. 19, Njukasl 15, Čelsi (-1) 13, Liverpul 13, Aston Vila 11, Totenhem (-2) 9, Stouk (-1) 9, KPR (-1) 8, Norič 8, Everton (-1) 7, Vulvs 7, Arsenal (-1) 7, Sanderlend 6, VBA 5, Svonsi (-1) 5, Vigan 5, Fulam (-1) 4, Blekburn 4, Bolton (-1) 3 boda.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC