• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Totenhemu derbi sjevernog Londona

Rijetko se dešavalo da uoči derbija između Totenhema i Arsenala "pjevci" budu favoriti. U nedelju su tu ulogu opravdali - 2:1.

 PREMIJER: Totenhemu derbi sjevernog Londona Izvor: MONDO

Uspio je Arsenal da prethodnih desetak dana donekle popravi očajne rezultate sa početka sezone. Pobijedili su slabi Bolton, niželigaša Šuzberi i Olimpijakos. Totenhem je bio prevelik zalogaj.

Poslije prvih 45 minuta meča na Vajt Hart Lejnu, gdje su svi očekivali nove skandale najnovijeg pojačanja Totehnema Emanuela Adebajora protiv svog bivšeg tima vodili su domaćini.

Gol je postigao Holanđanin Rafael Van Der Vart, poslije sjajnog dodavanja Adebajora. Prihvatio je bivši fudbaler Real Madrida spretno loptu grudima u šesnaestercu i precizno pogodio lijevu stranu Arsenalove mreže.

Žaliće se gosti narednih dana zbog Van Der Vartovog proslavljanja gola. Imao je žuti karton i poslije pogotka dotrčao do navijača da sa njima podijeli radost. Sudija nije želio da ga zbog toga sankcioniše drugim žutim kartonom.

Nisu pale "tobdžije" poslije tog gola. Uspjeli su da početkom drugog poluvremena izjednače golom Arona Ramzija u 51. minutu.

Odbrana domaćih je izbila loptu, Aleksander Song je prihvatio na tridesetak metara od Totenhemovog gola i neometan trčao do lijeve ivice kaznenog prostora. Snažno je uputio loptu unutar šesnaesterca, što je iskoristio Ramzi, postigao gol i izjednačio rezultat.

Snažno su počeli fudbaleri Arsenala drugo poluvrijeme, ali su fudbaleri Totenhema konkretnije napadali.

Skori gol "pijevaca" najavio je Adebajor promašenim zicerom na sjajnu asistenciju Van Der Varta, a očekivano vođstvo igrača Harija Rednapa "palo" je u 73. minutu.

Bejl je dodao do Modrića, čiji je šut izblokiran. Lopta je došla do Kajla Vokera, on je "dovukao" na više od 25 metara od gola i jako šutirao. Utisak je da je golman Arsenala Vojčeh Ščešni mogao da i bolje interveniše i ne dozvoli lopti da mu prođe "kroz ruke" za konačnih 2:1.

Mogla je pobjeda Totenhema da bude i ubjedljivija, da su Bejl i Defo bili prisebniji u izglednim šansama. Na kraju, ostalo je 2:1. Za nove brige Arsena Vengera.

Londonski derbi bio je posljednji meč 7. kola Premijer lige, koje je kompletirano u nedelju. Juče je odigran gradski derbi Liverpula, a uspješni su bili timovi iz Mančestera.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC