• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": Idemo u baraž!

Fudbaleri srpskog nacionalnog tima polako se okupljaju na zbornom mjestu pred izuzetno važan duel sa Italijom u kvalifikacijama za EP. Vidić dolazi u četvrtak.

 "ORLOVI": Idemo u baraž! Izvor: MONDO

Kao da se u petak ne igra možda odlučujući meč za plasman u baraž za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini naredne godine!

Tako je danas izgledalo u Kući fudbala u Staroj Pazovi, na dan okupljanja srpskih reprezentativaca pred duel sa Italijom u petak, 7. oktobra na stadionu Crvene zvezde. Ako Srbija pobijedi, igraće u baražu. Ako ne pobijedi, postoje još neke varijante za plasman "orlova" u baraž, prije svega pobjeda u Sloveniji u posljednjem meču grupne faze. Ali, otom-potom.

Prvi na redu su Italijani, koji su se već osvojili prvo mjesto u našoj grupi i samim tim obezbijedili plasman na EP.

U Staroj Pazovi mirno. Selektor Vladimir Petrović-Pižon i članovi stručnog štaba dočekivali su reprezentativce. Od pozvanih 27 došlo ih je tek desetak. Ostali će doći tokom dana, neki koji dan kasnije.

Glavna vijest je da će se Nemanja Vidić pridružiti ekipi u četvrtak. To nam je saopštio selektor. Da li to znači da će Vidić komandovati odbranom protiv Italije još nije poznato s obzirom na težinu njegove povrede i duže odsustvo sa terena. Vjerovatnije je da će biti u kombinaciji za sastav protiv Slovenije, 11. oktobra u Mariboru.

Jedan od golmana, Bojan Šaranov dobio je odobrenje od selektora da dođe u utorak, s obzirom na to da večeras njegov Makabi iz Haife igra derbi izraelskog prvenstva protiv imenjaka iz Tel Aviva.

Među prvima su u Staru Pazovu došli "Ostrvljani" - Aleksandar Kolarov (Mančester siti) i Radosav Petrović (Blekburn). Potom Nemanja Tomić iz Partizana, Ljubomir Fejsa (Olimpijakos), Bojan Jorgačević (Gent), Milan Vilotić iz Crvene zvezde, kao i dvojica debitanata - Marko Simić (BATE Borisov) i Luka Milivojević (Rad). Dok su novinari bili u Staroj Pazovi, sletio je i avion u kojem je bio Milan Biševac (Pari Sen-Žermen), takođe povrijeđen, ali je moguće da će i on igrati jedan kvalifikacioni meč.

Naravno, i Simić i Milivojević, koji je "prekomandovan" iz mlade u seniorsku reprezentaciju, ponosni su što su dobili poziv od Pižona.

"San svakog fudbalera je da igra za svoju zemlju i taj san se meni ostvario. Trudićemo se da i u meču protiv Italije i protiv Slovenije damo maksimum", rekao je Simić, koji igra u odbrani bjeloruske ekipe BATE Borisov.

Kako je igrati protiv Barselone, bilo je jedno od pitanja novinara Simiću, koji je na terenu vodio duele sa Mesijem i drugovima u Ligi šampiona protekle nedjelje (poraz 0:5)?

"Sjajan je osjećaj biti učesnikom takvog meča. Da ne kažem da su vanzemaljci, ali je stvarno teško igrati protiv njih", odgovorio je Simić, po kojem se vidjelo da je "ruki" u Staroj Pazovi i uz pomoć tim-menadžera reprezentacije Aleksandra Boškovića polako se uhodavao u sistem.

Luka Milivojević je sa velikim osmijehom ušao u kompleks Sportskog centra u Staroj Pazovi. Veliki broj novinara sjatio se oko ovog mladića koji je dobrim igrama u mladoj reprezentaciji i u Radu skrenuo pažnju na sebe.

"Za mene je ovo sve novo, treba da se priviknem", rekao je Milivojević.

Mladi su poznati po optimizmu. Milivojević se ne razlikuje od svoje generacije. Dobili smo očekivan odgovor na pitanje šta očekuje od utakmica protiv Italije i Slovenije: "Očekujem pozitivan ishod i plasman u baraž".

Na spisku selektora Vladimira Petrovića su:

Golmani: Bojan Jorgačević, Damir Kahriman, Bojan Šaranov.

Odbrana: Branislav Ivanović, Milan Biševac, Nenad Tomović, Neven Subotić, Nemanja Vidić, Duško Tošić, Aleksandra Kolarov, Marko Simić, Slobodan Rajković, Milan Vilotić.

Sredina terena: Dejan Stanković, Nenad Milijaš, Miloš Krasić, Miloš Ninković, Zoran Tošić, Adem Ljajić, Radosav Petrović, Nemanja Tomić, Milan Jovanović, Luka Milivojević, Ljubomir Fejsa.

Napad: Nikola Žigić, Dragan Mrđa, Marko Pantelić.

Uskoro opširnije...

(R. J. - P.V. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC