• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Mudri(nski) Partizan

Ognjen Mudrinski ponovo u centru pažnje. Partizan sam na vrhu. Rad se prenuo, Hajduk opet bez gola. Sloboda i Radnički i dalje jedini bez poraza.

 Superliga u brojkama: Mudri(nski) Partizan Izvor: MONDO

Šta mislite koja je kvota da se u Vojvodini ovih dana nerviraju što su tako olako pustili mladog Ognjena Mudrinskog u Jagodinu?

Ognjen Mudrinski, koji je ovog ljeta zamijenio dres Vojvodine dresom Jagodine (u suprotnom pravcu je otišao Milan Bojović), postigao je četiri gola u prvenstvu, i to na po jednoj utakmici dva pogotka.

Najprije je zagorčao život Radu prije dva kola i "otjerao" Slavka Petroviča sa klupe "građevinara", a protekle subote je sa dva gola "otvorio" Spartak u Subotici i Jagodina je ostvarila najubjedljiviju pobjedu u ovom kolu. Ujedno, jedno od najubjedljivijih otkako se takmiči u Superligi.

To je Jagodincima treći vezani uspjeh (pobjede nad Radom i Spartakom i između toga remi sa Vojvodinom kod kuće).

Spartak do ovog kola nije primio nijedan gol na svom terenu (gostovali Crvena zvezda, Metalac, Sloboda Point Sevojno). Subotička ekipa, doduše, ne može da se pohvali ni nekom efikasnošću na svom terenu - samo dva gola i to protiv Crvene zvezde u 1. kolu (protiv Metalca i Slobode bilo je 0:0).

U ovom kolu ukupno je postignuto 19 golova. Na dva meča mreže se nisu tresle (Borac - Metalac i Javor - OFK Beograd).

Uoči prvog velikog ovosezonskog derbija između Vojvodine i Partizana, golman crno-bijelih Vladimir Stojković je rekao da ne bi imao ništa proiv da na svakoj utakmici prima po gol, a da Partizan pobjeđuje.

Vladimir Stojković i odbrana Partizana jeste kapitulirala u Novom Sadu poslije 520 minuta, ali su crno-bijeli osvojili uzuzetno važna i velika tri boda i osamili se na vrhu tabele. Pritom je Stojković bio jedan od najboljih aktera na terenu.

Partizan je prethodni put slavio u Novom Sadu 24. marta 2010. godine (i tada je bilo 2:1, a golove su postigli: Kleo oba za Partizan i Mario Đurovski za Vojvodinu). Iz sadašnje postave Partizana tada su igrali samo Saša Ilić i Nemanja Tomić, a iz Vojvodine petorica: Slobodan Medojević, Nemanja Bilbija, Naemeka Ađuru, Miroslav Vulićević i Giorgi Merebašvili).

U sezoni 2008/09. Partizan je pobijedio u Novom Sadu 2:0 golovima Lamina Dijare i Almamija Moreire. U subotu uveče na osvjetljenom "Karađorđu", na terenu su bila samo dvojica fudbalera koja su igrala i taj meč prije dve godine - Nemanja Tomić i Brana Ilić, s tim što je Brana Ilić tada igrao za Partizan. Dijara je i danas član Partizana, ali ga nije bilo ni u protokolu u Novom Sadu.

Radnički iz Kragujevca je pokazao zube u Ljutice Bogdana! Očekivali su u Crvenoj zvezdi cijeli plijen, nadali se porazu Partizana u Novom Sadu. Uspjeli su da osvoje samo bod protiv ekipe koja ne zna za poraz u ovoj sezoni, a pritom su novajlije u Superligi gostovale i Vojvodini i Crvenoj zvezdi (u oba meča bilo je 1:1).

Zanimljivo, gol za Radnički postigao je Predrag Živadinović, koji je crveno-bijelima, na istom stadionu, dao gol i dok je igrao za BSK iz Borče.

Sloboda Sevojno takođe nema poraz u ovoj sezoni i ističe kandidaturu ako ne za najviši plasman onda sigurno za Evropu. Da li treba posebno naglašavati ko je bio jedan od strelaca za Slobodu na gostovanju Smederevu? Naravno, Filip Kasalica. Njegov peti gol u sezoni.

Kad smo već kod Smedereva - ono je vezalo drugi poraz, a kulski Hajduk, koji je bio hit na startu prvenstva, treći neuspjeh i to bez datog gola!

Rad je konačno prekinuo crnu seriju. Golovima novopečenog A reprezentativca Luke Milivojevića, potom Nemanje Kojića i Miloša Stojiljkovića, "građevinari" su pobjedom obilježili povratak na svoju Banjicu poslije privremenog boravka na Vračaru.

Četiri gola i u Borči, gdje je Novi Pazar vodio 2:0 (golovima bivšeg partizanovca i bivšeg zvezdaša: Miloša Bogunovića i Marka Mugoše) i bio na pragu druge vezane pobjede, ali je domaćin uspio da izjednači u posljednjih 15-ak minuta.

Borac iz Čačka je u velikoj krizi. Nije uspio da savlada ni "fenjeraša" iz komšiluka, ekipu Metalca. Prema prikazanom, čak su gosti, koje je sa klupe predvodio Nenad Milovanović, koji je u karijeri vodio i Borac, bili su bliži pobjedi.

Čačani imaju četiri poraza, dva remija i samo jednu pobjedu, a u posljednja tri meča nisu postigli gol, baš kao i Hajduk iz Kule.

Zanimljivo, u ovom kolu nije bilo penala. A ni crvenih kartona.

Najviše gledalaca bilo je na meču Crvena zvezda - Radnički (oko 16.000, prema podacima kluba iz Beograda). Najmanje u Ivanjici i Čačku - oko 800.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC