• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krasić: Vrijeme je da padne neki velikan

Italijane očekuje pun stadion Crvene zvezde, srpski fudbaleri uvjereni u uspjeh. "Nemamo razloga da ih se plašimo", kaže as Juventusa Miloš Krasić.

 Krasić: Vrijeme je da padne neki velikan Izvor: MONDO

Dani istine pred fudbalskom reprezentacijom Srbije. Odavno srpska fudbalska reprezentacija nije pobijedila neku nacionalnu selekciju koja dolazi iz vrha svjetskog fudbala. Uspjela je, recimo, Srbija da bude ispred Francuske u kvalifkacijama za Svjetsko prvenstvo, ali "galske pijetlove" u dvomeču nismo nadigrali. Štaviše.

U petak bi Srbija mogla da riješi svoju sudbinu. Ako pobijedi Italiju igraće u baražu za Evropsko prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj 2012. godine. Sa jedne strane, reklo bi se nije nemoguća misija, pogotovo što ovaj meč Italijanima ništa ne znači, a sa druge, upravo bi ta rasterećenost i dobra forma "azura" mogla da bude glavna prepreka "orlovima".

Poslije dužeg vremena i odsustva zbog povrede, u nacionalni tim se vraća Nikola Žigić. Društvo u napadu će mu praviti Marko Pantelić ili Dragan Mrđa. Možda nijedan od pomenute dvojice, a moguće je da Žigić ni neće biti starter.

"Fenomenalno se osjećam jer sam opet sa drugovima iz reprezentacije. Povreda je prošlost i jedva čekam da ponovo obučem dres. Italijani imaju odličan tim, nekoliko fenomenalnih pojedinaca, ali ja sam optimista. Ova generacija je uvijek pobjeđivala kada je bilo najpotrebnije. Uvjeren sam da ćemo i sada u tome uspjeti", rekao je Žigić.

Miloš Krasić je došao u Staru Pazovu poslije pobjede njegovog Juventusa nad braniocem titule prvaka Italije, Milanom u prvenstvenom duelu.

Čak petoricu igrača Juventusa pozvao je Ćezare Prandeli za meč protiv Srbije.

"Pričao sam sa klupskim drugovima o ovoj utakmici. Oni znaju da ih očekuje pun stadion i paklena atmosfera. Međutim, oni su profesionalci, navikli da igraju u takvom ambijentu i ne vjerujem da će im to biti veliki problem. Uvjeren sam da činjenica da su već izborili plasman na prvenstvo Evrope neće uticati na njihovu igru, ali vjerujem da možemo da ih pobijedimo. Vrijeme je da poslije dugog vemena jedna velika reprezentacija 'padne' u Beogradu", poručio je Krasić i dodao: "Oni zaslužuju respekt, ali nema razloga da ih se plašimo".

U međuvremenu, iz italijanskog tabora je stigla vijest da je Domeniko Krišito povrijedio prepone na treningu reprezentacije i da neće biti u sastavu tima na kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo protiv Srbije i Sjeverne Irske.

Lekarski tim još nije odlučio da li će na duelu u Beogradu u petak i u Peskari 11. oktobra igrati Federiko Balzareti i Đanpaolo Pazini, koji takođe imaju problema sa povredama.

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić pozvao je navijače da ispune stadion Crvene zvezde i upozorio da nam UEFA neće oprostiti ni najmanji incident i glupost.

"Bili smo juče na sastanku u Cirihu. Predočeno nam je da u slučaju bilo kakvog incidenta neće biti milosti. Međutim, uvjeren sam da do toga neće doći i da ćemo imati sjajnu atmosferu", rekao je Karadžić.

Prema podacima FSS, do sada je prodato oko 25.000 za meč u petak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC