• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ozil: Ja sam ponos Turaka

Njemački reprezentativac turskog porijekla kaže da mu neće smetati eventualni zvižduci i uvrede na kvalifikacionoj utakmici u Istanbulu.

 Ozil: Ja sam ponos Turaka Izvor: MONDO

Iako Turčin, Mesut Ozil se još kao junior opredijelio da igra za nacionalni tim Njemačke, zemlje u kojoj je rođen i gdje je odrastao.

To ga je dovelo u situaciju da u kvalifikacijama za EURO 2012. igra protiv reprezentacije Turske, pa čak i da postigne gol u pobjedi od 3:0 prošle jeseni!

Iako tom prilikom nije slavio, turski navijači su ga propisno izviždali. Realni su izgledi da mu se to dogodi i u petak u Istanbulu, kada je na programu revanš susret dvije selekcije.

"Ništa što budem čuo neće uticati na moju igru. Dovoljno sam iskusan da se u takvim situacijama postavim kao profesionalac i blokiram uticaje sa strane", rekao je Ozil.

"I ako bude zvižduka, mislim da će zviždati manjina. Vjerujem da je većina Turaka ponosna što je njihov sunarodnik standardni prvotimac Real Madrida. Znam da mnogo ljudi poštuje moju odluku da igram za Njemačku".

Tim Joahima Leva ostvario je svih osam pobjeda u dosadašnjem toku kvalifikacija i siguran je učesnik prvenstva Evrope. Turska dva kola prije kraja ima dva boda više od Belgije i bori se za plasman u baraž.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC