• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Ofanzivno, kao nikad do sada!

"Igraćemo ofanzivno, vjerovatno kao nikad do sada. Važno je da postignemo gol u prvom poluvremenu i već tada riješimo pitanje pobjednika", kaže selektor BiH.

 Sušić: Ofanzivno, kao nikad do sada! Izvor: MONDO

Reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je u utorak prvi trening u Hrasnici pred posljednje mečeve kvalifikacija za EP protiv Luksemburga i Francuske.

Dolaskom golmana Asmira Begovića iz Stouka i igrača Makabija Harisa Medunjanina "zmajevi" su kompetni, pa je selektor BiH Safet Sušić na raspolaganju imao sve pozvane fudbalere.

Odvojeno je trenirao golman Kenan Hasagić, koji bi zbog povrede mogao da propusti meč s Luksemburgom, prenosi agencija Fena.

"Hasagić je povrijeđen, trenira odvojeno i upitan je njegov nastup u meču s Luksemburgom. Naš ljekarski tim učiniće sve da ga pripremi za utakmicu", izjavio je popularni Pape.

Selektor je ponovio da kompletan stručni štab trenutno razmišlja samo o utakmici u petak na Bilinom polju s Luksemburgom, koja je za njega mnogo bitnija od meča s Francuzima četiri dana kasnije u Parizu.

"Ne smije biti opuštanja jer nijedna utakmica nije dobijena dok se ne odigra. Očekujem težak meč protiv ekipe koja će vjerovatno da se brani sa devet igrača. Već su napravili nekoliko iznenađenja, a mi moramo učiniti sve da protiv nas ne naprave senzaciju. Nadam se da ćemo probiti njihov bedem i pronaći rješenje".

Sušić je najavio ofanzivnu igru na gol Luksemburžana od prvog minuta.

"Sigurno je da ćemo igrati ofanzivno, vjerovatno kao nikad do sada. Bitno je da postignemo gol u prvom poluvremenu i već tada riješimo pitanje pobjednika", istakao je selektor BiH.



Vezni igrač Rome Miralem Pjanić takođe je podvukao važnost susreta s Luksemburgom navodeći da su i ostali igrači okrenuti samo pobjedi, koja bi ovjerila plasman BiH u baraž.

"Trenutno razmišljamo samo o Luksemburgu. Moramo odigrati odgovorno i pobjedom osigurati baraž. Svi smo u dobroj formi, atmosfera je odlična i vjerujem da ćemo uz podršku navijača u Zenici slaviti pobjedu", rekao je Pjanić.

Dva kola prije kraja, BiH zauzima drugo mjesto u Grupi D kvalifikacija sa bodom zaostatka za vodećom Francuskom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC