• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šuker "maznuo" antikne novčiće

Bivši hrvatski fudbaler Davor Šuker (43) u utorak je proglašen krivim za pronevjeru u Minhenu i moraće da plati kaznu od 8.000 evra.

 Šuker "maznuo" antikne novčiće  Izvor: MONDO

Šuker je u februaru ove godine na letu iz Milana u London u avionu pronašao četiri antička grčka novčića, vrijedna 25.000 evra. Bili su u pretincu ispred njega. Novčiće je prilikom izlaska iz aviona zaboravio putnik Antonio C.

Slavni fudbaler nije prijavio osoblju "Britiš Ervejza" da je našao novčiće, iako su svi putnici bili obaviješteni da ih je neko izgubio, već ih je zadržao. Nakon sedam dana novčiće je poklonio svojoj prijateljici Tanji B. (30). Ona je optužena za prikrivanje, ali se ona nije pojavila na sudu zbog bolesti.

Kasnije se kod stručnjaka raspitivala koliko su novčići vrijedni. Stručnjak je već bio obaviješten da vlasnik traži novčiće vrijedne 25.000 evra, pa je to prijavio policiji, prenose hrvatski mediji. Policija je do Šukerovog imena došla na osnovu spiska putnika.

Bivši centarfor "vatrenih" je pred sudom rekao da mu nije bilo ni na kraj pameti da su novčići vrijedni 25.000 evra. Rekao je da mu nije jasno da je neko tako vrijedne novčiće mogao da zaboravi u avionu.


Tužilac je za njega tražio godinu dana zatvora uslovno, ali sud je presudio da Šuker mora da platiti 100 dnevnica od 80 evra, jer je zaključio da biši fudbaler dnevno zarađuje oko 80 evra.

Njemački mediji ocjenjuju da je sud bio preblag prema Šukeru navodeći da je nekadašnji golman Oliver Kan kažnjen sa 125.000 evra zbog pokušaja šverca dizajnerske odjeće na carini.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC