• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanović: Italijani po pravilu prolaze, ali..

Srpski defanzivac smatra da "azuri" uvijek dobro prolaze, bez obzira na igru, ali takođe zna recept za uspjeh "orlova".

 Ivanović: Italijani po pravilu prolaze, ali.. Izvor: MONDO

Branislav Ivanović tvrdi da reprezentacija Srbije ima velike šanse da pobijedi Italiju u petak uveče i izbori plasman u baraž za Evropsko prvenstvo, pod uslovom da odigra strpljivo i pametno.

"Imamo čistu situaciju, pred nama je svakako najvažnija utakmica za ovu generaciju. Pobjeda nas vodi u baraž, a da bismo je ostvarili sigurno je da moramo da odigramo najbolji meč u ovim kvalifikacijama", rekao je Ivanović.

Defanzivca Čelsija za Italijane uglavnom vežu lijepe uspomene, osim naravno, incidenta u Đenovi, pošto je baš protiv "azura" debitovao za "A" reprezentaciju još 2005. godine u Torontu.

"Italijani su po mom mišljenju jedna od najboljih svetskih selekcija, nije bitno ko je u timu, njihov način igre i stil se uvijek zna. Protiv njih je uvijek teško i nekako kad se završi utakmica uvijek imaš utisak da si mogao više, a rezultat je po pravilu povoljan za njih. Oni redovno idu na velika takmičenja, tamo uvijek prolaze grupu, idu u završnicu i kad ne igraju dobro. Zato protiv njih moramo da budemo i obazriviji nego da je neko drugi u pitanju".

Ipak, Ivanović zna recept za uspjeh.

"Potrebno je da budemo jako strpljivi, pažljivi, da igramo minut po minut i onda će doći rezultat. Veoma je važno da napravimo dobru atmosferu jer je to izuzetno važan faktor. Nama su protiv Italije i Slovenije potrebna tri boda, ali ne smijemo da kalkulišemo".

On kaže da bi najveća greška koju bi naši igrači mogli da naprave bila da pomisle kako Italijani dolaze u Beograd rasterećeni jer su se već plasirali na Evropsko prvenstvo.

"Oni su 'veliki', sigurno je da žele da pobijede svaku utakmicu, u to ne sumnjam. Nema šanse da kalkulišu, naprotiv. Besprekorno su taktički spremni, obučeni za sve situacije, u svakom trenutku znaju šta hoće, majstori su da igraju na rezultat. Ali, imamo i mi svoje adute, imamo i igrače koji godinama igraju u Italiji, znaju ih u dušu i sigurno je da možemo da ih dobijemo", zaključio je Ivanović.

Utakmica Srbija - Italija igraće se u petak od 20.45 na stadionu Crvene zvezde.

(Tanjug, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC