• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Šipovac organizovao prekid

"Radmilo Šipovac je organizovao prekid protiv Želje, on je klincima dao pare da to urade“, izjavio je smijenjeni trener Borca Zvezdan Cvetković.

 Cvetković: Šipovac organizovao prekid Izvor: MONDO

  On je iznio i niz optužbi na račun direktora Borca, koji je zbog toga najavio tužbu protiv Cvetkovića.

Upravni odbor Borca smijenio je Zvezdana Cvetkovića sa mjesta trenera poslije poraza od Zvijezde u Gradačcu i na njegovo mjesto je doveden Velimir Stojnić, ali priča o njegovoj smjeni nije prošla tako lako.

Cvetković je u srijedu sazvao pres konferenciju samo sat vremena nakon što je novi trener Borca pričao o svom povratku na mjesto trenera Borca, a zatim je „ispalio“ niz optužbi na račun direktora Radmila Šipovca, a u pojedinim trenucima nije birao riječi za svog bivšeg šefa.

Šipovac je organizovao prekid protiv Željezničara, on je klincima dao pare da to urade. To nisu bili navijači Borca, navijači Borca su sjajni momci, gotov sve sam ih upoznao. To su bili klinci kojima je Šipovac dao pare da prekinu utakmicu“, rekao je Cvetković.

Sada već bivši šef stručnog štaba rekao je da je Šipovac od prvog dana radio protiv njega, da ga je „masakrirao i svaki dan uništavao“ i da ga je na kraju on smijenio, a ne Upravni odbor Borca.

Šipovac je mene smijenio u nedjelju ispred autobusa na povratku iz Gradačca. Na Upravnom odboru nije bilo ni predsjednika, Čedo Savić nije ni znao za smjenu. Mene nije smijenio UO, mene je smijenio Šipovac.“, istakao je Cvetković optužujući Šipovca za loše stanje u klubu.

„On je hronični alkoholičar, pijanica, smrdi po znoju, šeće u patikama, nikada ga nisam vidio u sakou iako je to neki kodeks za nekakvog direktora, to kod njega nikad nisam vidio. Taj čovjek treba na patološki pregled i mora se maknuti iz kluba. Njega zanima samo haos on tako funkcioniše. Nikad ga nema u klubu. Ja sam u Dinamu radio do juna, i htio sam to prenesem ovdje, ali to njega ne zanima. Njega zanima samo haos. On je alkoholičar koji počne da pije u devet ujutro
“, rekao Cvetković.

On je rekao da je sve počelo još od utakmice sa Makabijem iz Haife u Izraelu, gdje se putovalo tamo i nazad pet dana, od čega su četiri i po provedena u putu, a ostatak samo na terenu i u hotelu.

„Izgubili smo 5:1, ali mogli smo puno bolje proći da je bilo bolje organizovano. On (Šipovac, op.a.) je s nekom turističkom agencijom to organizovao uz proviziju za sebe, a sve je koštalo oko 50.000 evra pa vi izračunajte kolika je njegova provizija“, rekao je Cvetković dodavši da su tu počeli problemi, ali da ih je imao i po samom dolasku u klub.

„Šipovac je pozvao komesara za bezbjednost Acu Miloševića i tražio od njega da pozove policiju i da upadnu na trening kako bi mi tražili radnu dozvolu, i pošto je tada nisam imao kod sebe, da me deportuju van zemlje sa zabranom ulaska. Milošević je to odbio i poslije je zbog toga odstranjen, nije više nigdje putovao sa nama“.

„U prvom kolu protiv Kozare Šipovac je tražio od suca da mi zabrani da sjedim na klupi, na šta on naravno nije pristao. Protiv Zrinjskog kada je Krunić zabio onaj gol o kome se pričalo da li je regularan ili nije Šipovac mi je rekao da ga je on zabio, Kasnije je došla utakmica sa Željom gdje nije bilo atmosfere pred derbi.“

Osim što je optužio Šipovca za prekid derbija, Cvetković tvrdi i da je direktor Borca plaćao mito sudijama, odnosno da mu se time pohvalio.

Kada sam se s njim sreo u Jablanici na mom putu do Fojnice, rekao mi je da ide da se nađe sa prijateljem iz Zenice. Taj prijatelj iz Zenice je sudija koji nam je sudio u Gradačcu. On mi je tada rekao. 'Ja sam mu dao pet hiljada KM i sve će seduti za nas. Taj čovjek je sudio tako da je Kruniću dao crveni karton. Ako mu je dao, dao mu je da sudi protiv nas ili je sebi uzeo te pare“, rekao je Cvetković.

On tvrdi da Šipovac nije htio da licencira doktora Jakovljevića zbog čega Borac dva mjeseca nije imao svog doktora, te optužio direktora Borca za nacionalizam.

„Ja sam insistirao na dovođenju Seada Bučana. A Šipovac mi je tada rekao 'Nemoj mi dovoditi baliju u klub'. Bio sam šokiran, ali nisam obraćao pažnju na bilo čiju nacionalnost i on je doveden. On je tražio i da se Krunića eliminiše iz ekipe jer su se oni u jednom razgovoru posvađali, a Krunić je po meni ponajbolji igrač Borca“.


Cvetković je rekao da nikada nije bilo pritisaka oko sastavljanja ekipe, čak ni od Šipovca, ali da je on konstantno njemu „kopao jamu“.

„Osjećam se popi.an i pos.an jer ja sam došao ovdje da napravim posao. Široki sada jeste apsolutni favorit za osvajanje titule ali garantujem životom da bih uspio da izvedem Borac u Evropu. Ja jesam pogriješio kod dovođenja Brazilaca i za to sma se izvinio svima. Uostalom ja saM za njihove karte platio i 1940 evra. Ako sam napravio neke greške, one su bile nesvjesne“, rekao je Cvetković koji ističe da bi se ipak nekad vratio u Borac, ali da sarađuje sa drugim ljudima.

„Sigurno da bih se vratio u Borac, ali kada klub budu vodili sportisti. Banjaluka je najljepši i najuređeniji grad u BiH i ovdje ima novca za fudbal. Vratio bih se ali da sarađujem sa normalnim ljudima“ istakao je Cvetković koji je rekao da će u slučaju da ne postigne dogovor o osplati dugovanja tužiti Borac.

Šipovac: Cvetkovića ću tužiti zbog laži



Direktor Borca demantovao je optužbe Cvetkovića rekavši da su to laži i izmišljotine, te da će ga tužiti zbog klevete.

„Ko gubi ima pravo da se ljuti. Gospodin Cvetković je izgubio i ima pravo da se ljuti ali nema pravo da laže i da kleveće zbog čega ćemo se on i ja vidjeti u Osnovnom sudu u Banjaluci. Ali kada čovjek kaže da ima licencu, a nema je laže. Kad kaže jednom da je Zvjezdan, a drugi put da je Zvezdan, laže. Kad kaže jednom da je Srbin, drugi put da je Hrvat, laže. On je tipični lažov i ispod svakog nivoa je polemisati sa čovjekom koji šiti atkve informacije u javnosti".

„Ja sam prvi put čuo da sam organizovao prekid od novinara. To je čista laž. Gospodin Milošević je suspendovan od strane UO zbog propusta u organizaciji utakmice sa Željom. Te priče zaista nemaju nikakve veze sa istinom. On samo traži alibi za sve. Suština je da je otpušten jer je izgubio tri utkamice. Čudi me da me nije optužio za napad u Americi 11. septembra. On nije odgovorio na zahtjev koji su postavljeni pred njega i nije mogao da izvede Borac na evropski put“, istakao je Šipovac.

Šipovac je priznao da je rekao Cvetkoviću da je otpušten i prije odluke Upravnog odbora.

„Upravni odbor je donio jednoglasnu odluku o smjeni, ali prije utakmice u Gradačcu njemu je rečeno da treba donijeti šest bodova ili bar četiri sa dve utakmice. Mi smo rekli planiramo šest, ali bilo bi dobro i četiri. Nismo mi mogli čekati da izgubimo i u Zenici i da poslije njegovog odlaska dođemo u situaciju da se bori za opstanak. Borac još ima šanse, još se može izvući. Mislim da će sada uslijediti pozitivan šok i da će sa novim trenerom Velimirom Stojnićem ostvariti pozitivan rezultat u Zenici i poslije i d aće na kraju jesenjeg dijela sezone Borac biti kandidat za osvajanje titule“ rekao je Šipovac i ponovio da će zbog svega izrečenog tužiti Cvetkovića.

„Dobiću snimak sa pres konferencije i već narednih dana posredstvom advokata podnijeti tužbu“, zaključio je Šipovac.

(G.A. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC