• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Iznenadićemo Nijemce

Mlada selekcija Bosne i Hercegovine gostuje u četvrtak reprezentaciji Njemačke u Inglštatu u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 Jagodić: Iznenadićemo Nijemce Izvor: MONDO

Izabranici selektora Vlade Jagodića otputovali su u srijedu u Njemačku, gdje sa povoljnim rezultatom žele da potvrde dobre partije u prva dva kola kvalifikacija.

"Ovo je za nas veliki izazov i pravi test jer na njihovom terenu želimo da pokažemo kvalitet. Naravno, prevashodni cilj nam je da ekipa odigra dobro i kvalitetno, a kroz takav pristup će doći i rezultat", rekao je Jagodić za "Nezavisne novine".

Iako je optimista, ne želi da prognozira ishod dvoboja u Inglštatu.

"Nezahvalno je da obećam da ćemo pobijediti Nijemce, ali nećemo otići ni sa ‘bijelom zastavom’. Ići ćemo ambiciozno i pokušati da napravimo iznenađenje, a to bi bio i neriješen rezulat. Vidjećemo da li imamo snage, znanja i kvaliteta za tako nešto".

U-21 reprezentacija BiH je u prva dva kola kvalifikacija za EP koje će se naredne godine održati u Izraelu, osvojila četiri boda. Pobijeđen je San Marino i ostvaren remi sa Bjelorusijom.

"I Bjelorusi su bili favoriti, pa smo uspjeli da se neporeženi vratimo s tog gostovanja. Nadam se da je naš optimizam opravdan i pred ovo gostovanje. Vjerujem da imamo snage da pružimo jak otpor reprezentaciji Njemačke", dodao je selektor Jagodić.

Osim utakmice Njemačka - BiH, koja je na rasporedu u četvrtak u 20 sati (BHT 1 TV), još igraju Grčka - San Marino, a dan kasnije na programu je dvoboj Kipra i Bjelorusije.

Tabela: Njemačka 9, BiH 4, Bjelorusija 4, Grčka 3, Kipar 3 i San Marino 0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC