• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superligaš doveo 6. trenera za 12 mjeseci! Izborili opstanak, pa okrenuli novi list!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Talentovani Marko Savić radio odličan posao u Voždovcu, a sada treba da pomogne Železničaru iz Pančeva.

 Marko Savić novi trener Železničara iz Pančeva Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Železničara iz Pančeva kroz baraž su izborili opstanak u Superligi Srbije, a u novo prvenstvo će ih povesti nov trener. Nakon veoma turbulentne sezone u kojoj je "Dizelka" promijenila čak petoricu trenera, Pančevci su odlučili da povjerenje ukažu mladom, talentovanom i već dokazanom Marku Saviću koji je do prije nekoliko mjeseci vodio Voždovac.

Njemu će pripasti čak da na klupi Železničara iz Pančeva naslijedi Predraga Rogana, Aleksandra Lintu, Nenada Mijailovića, Sinišu Dobrašinovića i Tomislava Sivića - petoricu trenera koji su bili na klupi tokom debitantske sezone u Superligi. Treba istaći i da je Mijailović vodio klub u elitnom rangu bez potrebne licence, odnosno da ga je "pokrivao" legendarni fudbaler Rada Nebojša "Maradona" Petrović. Sada takvih problema neće biti.

"Prije svega želio bih da se zahvalim predsjedniku i čelnim ljudima kluba na ukazanom povjerenju. Ka Železničaru me je privukla fenomenalna infrastruktura, ambiciozna uprava, kao i mogućnost da se selektira mlada ekipa koja će igrati atraktivan fudbal. Takođe, zahvalio bih se klubu što je obezbijedio da sa mnom dođe i širok stručni štab, a o imenima novih trenera ćemo za nekoliko dana. Moj cilj je da napravimo prije svega igru koja će publiku privlačiti na naš stadion. Dok sam ga vodio, Voždovac je bio najmlađa ekipa u Evropi, volim mlade igrače, ali ne dijelim ih na mlade ili stare. Svakako ćemo dovesti određen broj mladih momaka, kako bi se oni razvijali i kako bi se razvijao cijeli klub. Očekuje nas mnogo posla, ali vjerujem da ćemo napraviti dobru selekciju igrača koji mogu da iznesu ambicije kluba", rekao je Marko Savić nakon predstavljanja u novom klubu.

Talentovani srpski trener okončao je igračku karijeru još prije deceniju i po, sa samo 24 godine, a ubrzo se otisnuo u trenerske vode. Svojevremeno je radio u mlađim kategorijama Voždovca, zatim je vodio Levadiju u Estoniji, a u nedavno završenoj sezoni sjedio je na klupi tima sa krova tržnog centra.

Savić je napustio Voždovac nekoliko dana pred početak proljećnog dijela sezone, a njegov odlazak i loša forma Voždovca su se poklopili. Iako su jesenas bili jedan od najboljih timova Superlige, momci iz naselja Braće Jerković su odigrali katastrofalno u drugom dijelu, pa je na kraju sezone tim morao da se preseli u Prvu ligu Srbije.

(MONDO/D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC