• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kao prijateljska, a u stvari rat na Grbavici!

Žestoki sukobi navijača Željezničara i splitskog Hajduka uoči prijateljskog meča u Sarajevu. Mediji prenose: čuli su se pucnji, ima povrijeđenih.

 Kao prijateljska, a u stvari rat na Grbavici! Izvor: MONDO

Sarajevski Željezničar pozvao je splitski Hajduk na proslavu 90. godina svog postojanja. Sve je bilo zamišljeno da protekne prijateljski i da se podsjete onih dana kada su ti klubovi bili članovi one velike jugoslovenske lige.

Međutim, na oko jedan sat prije utakmice na Grbavici izbili su veliki sukobi između navijača dva kluba. Mediji u Sarajevu javljaju da je u bolnicu preveženo šest povrijeđenih osoba, kao i da su se čuli pucnji iz vatrenog oružja!

Dvije povrijeđene osobe su iz Metkovića, dvije su iz Sarajeva i jedan policajac.

Mediji, međutim, navode da je povrijeđenih daleko više i da neki od njih imaju teške povrede.



Prema informacijama sarajevskog "Dnevnog avaza", navodno su navijači Hajduka ušli na južnu tribinu stadiona na Grbavici i počeli su da kidaju i uništavaju transparente koje su spremili navijali Željezničara, takozvani Manijaci.

Poslije dužeg sukoba, u kojima su razmjenjivani udarce, letjele su flaše, kamenje, baklje, drugi predmeti, policija je nekako uspjela da odvoji zaraćene strane.

Incidenata je, prema istom izvoru, bilo i u centru Sarajeva, gdje su tri kombija sa navijačima Hajduka napali huligani, a prema riječima očevidaca okršaj je bio više nego žestok. Dva su kombija zapaljena.

Sarajevski mediji pišu i da su poslije incidenata igrači Hajduka izašli na teren, a da su im njihovi navijači, odnosno Tordica, poručili da se "ne vraćaju u Split, ako počnu meč".

Novinar OBN televizije koji se nalazi na mjestu događaja situaciju je opisao ovako: "Kao da je opet `92. godina. Ne zna se ko koga...".

Utakmica je otkazana.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC