• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" napadaju Luksemburg svim snagama

Fudbalska reprezentacija BiH na Bilinom polju igra pretposljednju utakmicu protiv Luksemburga u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 "Zmajevi" napadaju Luksemburg svim snagama   Izvor: MONDO

U slučaju pobjede,  "Zmajevi" bi osigurali plasman u dodatne kvalifikacije, ali i imali mogućnost da se u utorak u dvoboju sa Francuzima bore za prvo mjesto u grupi.

Selektor državnog tima Safet Sušić naglasio je na pres konferenciji kako će bh. reprezentacija od prvog minuta napasti goste iz svih rasploživih oružja.

"Igrat ćemo ofanzivno. Utakmicu želimo riješiti u ranoj fazi. Naravno, to otvara mogućnost da u takvim okolnostima primimo i gol. No, moramo pobijediti", rekao je Sušić, koji je riješio dilemu ko će biti među stativama,prenosi Sarajevo-x.com.

"Begović će braniti u Zenici, a Hasagić u Parizu. Pod uslovom da se oporavi", rekao je Sušić.

Svakako treba istaći da je BiH ponovo zahvatila euforija. Navatreniji navijači su u deliriju. Svi žele pomoći nacionalnom timu da se konačno plasira na jedno veliko takmičenje.

Igra u poslednje dvije utakmice protiv Bjelorusije imala je čvrstu konstantu. U oba okršaja izabranici Safeta Sušića odigrali su u visokom ritmu. Ipak, ono što ohrabruje jeste činjenica da ekipa djeluje kompaktno. Takav pristup omogućava sigurnu igru u odbrani, te aktivan posjed lopte iz čega proizilazi kvalitetna igra i u napadu.

U vrhu napada će zajedno sa Džekom zaigrati oporavljeni Vedad Ibišević.

"Dobro se osjećam i lijepo je ponovo biti sa ekipom. Na terenu ću dati svoj maksimum i vjerujem da ćemo pobijediti", prokomentarisao je popularni Vedo.

Odlično raspoloženje vlada u svlačionici "Zmajeva". Šef državnog tima Safet Sušić u nekoliko navrata spomenuo je riječ ozbiljnost. Želio je naglasiti kako će bh. reprezentativci od prvog minuta igrati u visokom ritmu.

Suparnici najavljuju da na Bilino polje ne stižu sa bijelom zastavom. Bez obzira što ne spadaju u vrh evropskog fudbala reprezentacija Luksemburga mora se respektovati.

Oni naglašavaju da nemaju nikakvih šansi u preostalim mečevima i selektor Holtz će šansu dati mlađim igračima sa kojima planira nastupati u narednim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

BiH će igrati u sastavu: Begović, Mujdža, Spahić, Papac, Rahimić, Lulić, Pjanić, Misimović, Medunjanin, Džeko, Ibišević.

Utakmica počinje u 20 sati uz direktan prenos na BHT1.

Tabela:

1.Francuska8 5 2 1 11:3 17
2.BiH 8 5 1 2 11:7 16
3.Rumunija 8 3 3 2 10:6 12
4.Bjelorusija 9 3 3 3 6:5 12
5.Albanija 8 2 2 4 6:10 8
6. Luksemburg 9 1 1 7 3:16 4

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC