• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SARAJEVO: Jedan uhapšen, jedan operisan

U sukobu navijača Željezničara i Hajduka u Sarajevu povrijeđeno 11 osoba, od kojih jedna teže koja je operisana. Uhapšen 21-godišnji muškarac.

 SARAJEVO: Jedan uhapšen, jedan operisan Izvor: MONDO

Muškarac star 21 godinu uhapšen je nakon nereda u Sarajevu u četvrtak uveče uoči prijateljskog meča između sarajevskog Željezničara i Hajduka iz Splita, saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

U tuči navijača povrijeđeno je ukupno 11 osoba, od kojih su dvojica pristalica Hajduka teže zbog čega su prevezeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Navijač, koji je teško povrijeđen operisan je i njegovo zdravstveno stanje je stabilno, rekla je Srni Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra.

"Pacijent je dobro, stabilan je, komunikativan i nadamo se da će tako i ostati", rekla je Jandrićeva, dodavši da su ostali pacijenti poslije ukazane lekarske pomoći pušteni kućama.

U Klinički centar dovezena su četiri navijača Hajduka, tri navijača Željezničara, kao i dva policajca, od kojih je jedan zadobio tešku tjelesnu povredu.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić potvrdio je da je povrijeđen i jedan pripadnik obezbjeđenja.

U sukobu je oštećeno i osam automobila navijača Hajduka, kao i nekoliko parkiranih vozila.

MUP je saopštio su u četvrtak oko 17.30 časova, po izlasku iz vozila na stadionu "Grbavica", navijači Hajduka polomili dio zaštitne ograde i uputili se u pravcu južne tribine gdje se nalazilo desetak navijača Željezničara, koji su postavljali transparente. Kada su primjetili navijače splitskog kluba, oni su se trčeći uputili u pravcu zapadne tribine i tada je jedan navijač Sarajlija sustignut i fizički napadnut.

Obezbjeđenje i policija propratili su Hajdukove navijače prema sjevernoj tribini, namijenjenoj gostujućim navijačima, na koju su mogli da uđu samo uz odgovarajuće ulaznice. S obzirom na to da je većina navijača "bilih" odbila da kupi karte, delegat utakmice je odlučio da oni budu udaljeni sa stadiona, što je i učinjeno, nakon čega ih je policija propratila kroz Kanton Sarajevo.

Kasnije, Ulicom Topal-Osman paše, nenajavljeno i bez pratnje policije, naišla je kolona od osam putničkih automobila sa Hajdukovim navijačima koje su kamenicama napali pristalice Željezničara.

Incidenti većih razmera izbjegnuti su tako što su dvije veće grupe navijača Splićana zadržane na prilazu gradu, na prevoju Ivan-sedlo i u naselju Kobiljača. Oni su, nakon što je fudbalska utakmica otkazana, vraćeni u pravcu iz kojeg su došli.

Utakmica je otkazana, jer je uprava Hajduka odbila da igra meč, a oko 6.000 domaćih navijača mirno je napustilo tribine.

Autobusi i putnički automobili sa Hajdukovim navijačima su uz policijsku pratnju bezbjedno ispraćeni sa područja Kantona Sarajevo, a autobus sa upravom i igračima splitskog kluba je, takođe uz pratnju, otišao do hotela u kome su smješteni, navodi se u saopštenju.

(Srna, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC