• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAJDUK: Žao nam je…

Zbog navijačkih nereda koji su se u četvrtak dogodili na Grbavici žaljenje su izrazili i Splićani.

 HAJDUK: Žao nam je… Izvor: MONDO

Portparol Hajduka Toni Bilić o incidentima u Sarajevu i sukobu navijača čuo je prilikom zagrijavanja igrača na stadionu.

"Iskreno nam je svima u Hajduku žao što se utakmica nije odigrala i žao nam je što naši navijači nisu došli na tribine na Grbavici kako bi 90. rođendan Željezničara bio proslavljen na pravi način. Delegat je 50 minuta nakon zakazanog termina odlučio da se utakmica neće igrati i tek kada smo svi - nakon što su se igrači istuširali - došli u hotel, pola sata kasnije putem portala i TV-a saznali smo šta se događalo na ulicama Sarajeva", izjavio je Bilić hrvatskim medijima.

Prema njegovim riječima, zaista je razočaran što se utakmica nije odigrala.

"Željezničar je bio gost Hajduka na 99. rođendan 'bilih' i zaista nam je krivo što se utakmica nije odigrala. Kada su se igrači zagrijavali na Grbavici do nas su stizale informacije o navodnim sukobima navijača, ali nikakve detonacije koje su se spominjale nisu se čule na Grbavici. Većina sukoba, koliko sam saznao iz novina, događala se daleko od stadiona. Kao portparol kluba moram reći da se rukovodstvo i igrači nisu osjećali nesigurno. Ekipa je prespavala u hotelu u Sarajevu i uskoro se vraćamo u Split", dodao je Bilić.

Na pitanje je li neko od navijača Hajduka odnosno članova Torcide kontaktirao klub u vezi ulaznica ili kasnije u vezi incidenta, Bilić je rekao da niko to nije učinio.

"Niko nije kontaktirao klub jer je poznato da navijači uvijek dolaze u privatnim angažmanima. Isto tako želim reći da je delegat, nakon što je dobio izvještaj o incidentima, sam odlučio da je bolje da se utakmica ne odigra. I to je jedina istina. Još jednom, žao nam je što je sve tako ispalo".

Pogledajte foto-galeriju sa ulica Sarajeva.

(MONDO, foto:Fotoservis)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC