• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Remi "orlova", Slovenija mora da padne

Srbija i Italija ponovo remizirale 1:1, ali Estonija pobijedila Sjevernu Irsku, pa "orlovi" u utorak moraju da savladaju Sloveniju.

 Remi "orlova", Slovenija mora da padne  Izvor: MONDO

Odluka o sudbini "orlova" odložena je za četiri dana. U utorak u Mariboru moraju da pobijede "otpisanu" Sloveniju kako bi se plasirali za baraž za Evropsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini. Jer, u utakmici Grupe C u Beogradu su remizirali sa Italijom - 1:1 (1:1).

Pogledajte foto-galeriju.

Srbiji bod nije dovoljan da "ovjeri" drugo mjesto u grupi, jer je Estonija napravila preokret u Sjevernoj Irskoj (2:1) i na kontu ima 16 bodova, jedan više od izabranika Vladimira Petrovića, kojima neriješen ishod u Mariboru ne odgovara zbog lošijeg skora u međusobnim duelima sa Estoncima, koji su završili takmičenje.

"Azuri" su odavno obezbijedili učešće na kontinentalnoj smotri, ali uprkos tome nisu položili koplja u srpskoj prestonici. Poveli su već poslije 54. sekunde preko Klaudija Markizija, izjednačio je Branislav Ivanović u 26. minutu. I tako su srpska reprezentacija i italijanska remizirale osmi put u 23. duelu.

Rezultat 1:1 im je suđen, jer su prije neodigranog meča u Đenovi, četiri puta uzastopno završili utakmice upravo tim rezultatom, odnosno pet puta u prethodnih šest odmjeravanja snaga.

Dugo su "orlovi" bili zadovoljni bodom, koji su nosili u džepu, jer je Sjeverna Irska od 22. minuta imala prednost. Međutim, rezervista gostiju Konstantin Vasiljev je samo sedam minuta izrežirao preokret! U 77. minutu je nad njim napravljen penal, koji je realizovao, a onda se u 84. ponovo upisao u strijelce.

Ako se ne domognu baraža "orlovi" će sanjati svog "dželata", Vasiljeva, koji im je u dva meča dao isto toliko golova, a sada je sam savladao i Irce.

Sve to ne bi bilo važno da je reprezentacija Srbije savladala Italiju. Ali nije. Remi je poslije svega viđenog pred oko 30 hiljada gledalaca na stadionu Crvene zvezde realan ishod. Imali su "orlovi" malo više loptu u posjedu, više puta i šutirali na gol, ali nedovoljno.

Zato srpska najbolja selekcija nije pobijedila "velikana" u kvalifikacijama ni poslije 23 godine. I dalje će francuski "skalp" iz novembra 1988. ostati kao posljednji tako veliki u predtakmičenjima.

Nije Pižonovu ekipu uzdrmala rana kapitulacija. Brzo se trgla. Ipak, sve se uglavnom završavalo centaršutevima mahom sa lijeve strane, koji nisu imali koga da "gađaju", jer jedini napadač Marko Pantelić nije mogao da se "vidi" od protivničkih defanzivaca. Igrač Olimpijakosa je jedini put zaprijetio trk u 65. minutu.

U drugoj polovini prvog poluvremena i na početku drugog "orlovi" su nagovjestili da mogu da urade nešto konkretno, ali nisu uspjeli. Posljednjih pola sata borbe prošlo je tako što su Italijani kontrolisali događaje na terenu. I oni su valjda bili zadovoljni remijem, pa nisu pokazivali ambiciju da ponovo savladaju Bojana Jorgačeveića.

Počelo je zvižducima, tako se i završilo. Domaći navijači su prije starta utakmice zviždali italijanskoj himni, a po završetku svojim igračima!

A kada je portugalski sudija Pedro Proensa označio da se lopta zakotrlja, Aleksandar Kolarov je odmah zagrijao dlanove Đanluiđija Bufona. Adrenalin srpskih pristalica nije se ni stabilizovao od prvog udarca, a već je bilo 0:1.

Đuzepe Rosi je primio loptu pored Nevena Subotića, a onda između Slobodana Rajkovića i Ljubomira Fejse uposlio Klaudija Markizija, koji se našao usamljen pred Jorgačevićem. Priliku nije propustio - 0:1. Igrao se 54. sekund!

Srbija je izjednačila u 26. minutu. Korner sa desne strane izveo je Miloš Krasić, lopta se od glave Ivanovića odbila na 18 metara od gola, odakle je šutirao Zoran Tošić, a onda je ponovo reagovao defanzivac Čelsija, iz sjedećeg položaja joj je promijenio pravac i prevario Đanliđija Bufona - 1:1.

Gosti su samo još jednom ozbiljno zaprijetili, već u osmom minutu, ponovo je Rosi doneo mnogo muka domaćoj odbrani. Prošao je pored Subotića, izborio se za situaciju "jedan na jedan" sa Jorgačevićem, koji je sjajno intervenisao.

Na drugoj strani i Miloš Ninković je natjerao Bufona da reaguje, a volej Miloša Krasića završio je sa pogrešne strane stative. I to je bilo sve u prvih 45 minuta.
j
Tek što se akteri vratili na teren poslie odmora Kolarov je u svom stilu izveo "slobodnjak", ali je čuvar mreže Juventusa (jedan od šestorice igrača "stare dame" u prvoj postavi Ćezarea Prandelija) zaustavio šut i zakucao se u stativu, bez posljedica.

Kada je u 53. minutu "sijevnula" kontra poslije koje je Kolarov pokušao da savlada Bufona (neuspješno) umjesto da proigra nekoga na "drugoj stativi" činilo se da su "orlovi" krenuli na pobjedu. Međutim, tačku na šanse stavio je Pantelić u pomenutom 65. minutu kada je glavom šutirao preko gola na centaršut Ivanovića.

Tako su Italijani i na četvrtom gostovanju u Beogradu ostali neporaženi.

"Planirao sam da ovde bude neriješeno.... Nadam se da možemo da pobijedimo u Sloveniji", poručio je Vladimir Petrović u razgovoru za RTS i dodao:

"Italija je dobra reprezentacija, što sam sve vrijeme govorio. Imali smo i mi šanse. Rezultat je realan".

Pižon u Mariboru neće moći da računa Tošića i Žigića zbog žutih kartona.

Pre početka utakmice predsednik FSS Tomislav Karadžić uručio je kapitenu Dejanu Stankoviću "Zlatnu loptu" za 100 nastupa za reprezentaciju. Vezista Intera je u petak uveče zabeležio i 101.

STRIJELCI: 0:1 - Markizio u prvom, 1:1 - Ivanović u 26. minutu.

SRBIJA: Jorgačević - Ivanović, Rajković, Subotić, Kolarov - Stanković (od 87. Jovanović), Fejsa (od 46. Petrović) - Krasić (od 76. Žigić), Ninković, Tošić - Pantelić.

ITALIJA: Bufon - Mađo, Bonući, Barzalji, Kjelini - Montolivo (od 82. Akvilani), Markizio (od 70. Noćerino), De Rosi, Pirlo - Kasano (od 67. Đovinko), Rosi.

STADION: Crvene zvezde u Beogradu. GLEDALACA: oko 30.000. SUDIJA: Pedro Proensa (Portugal). ŽUTI KARTONI: Ivanović, Stanković, Točić, Žigić (Srbija), Mađo (Italija).

(MONDO, foto Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC