• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape i "zmajevi": A, sad u Pariz...

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić i reprezentativci blistali su od sreće na Bilinom polju poslije petarde nad Luksemburgom (5:0).

 Pape i "zmajevi": A, sad u Pariz... Izvor: MONDO

"Zmajevi" su u petak uveče razbili goste iz Luksemburga (5:0) i osigurali baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, a u utorak uveče u Parizu imaće šansu da trijumfom nad Francuskom ovjere i direktan plasman u Ukrajinu i Poljsku.

"Žao mi je navijača što su pokisli, ali u meču sa Luksemburgom kiša nam je pomogla zbog naših tehničara. Čitav dan danas sam gledao u nebo i priželjkivao kišu. Izgleda da mi je Bog ispunio želju. Naši momci su odigrali odlično. Parirali smo Luksemburgu trkom, a individualnim kvalitetom smo ih potom apsolutno nadigrali u čemu nam je pomogao i klizav teren", bio je prvi komentar popularnog Papeta.

A onda se okrenuo Parizu.

"Pokušaćemo da iznenadimo Francuze, uradićemo sve što budemo mogli. Ako ne uspijemo da pobijedimo, onda nam preostaje da se kroz baraž dokopamo prvenstva Evrope. Vjerujem da ćemo uspjeti uz pomoć naših sjajnih navijača", dodao je selektor BiH, prenosi SC Sport.

Dvostruki strijelac Zvjezdan Misimović bio je kratak u svojoj analizi utakmice.

Svi smo sretni. Na vrijeme smo postigli pogotke, što je u ovakvim utakmicama najvažnije. Sada ćemo se spremati za Francusku", izjavio je vezista Dinama iz Moskve.

I Vedad Ibišević je naravno bio oduševljen.

"Dali smo pet golova, što nije lako. Naš cilj je ostvaren, idemo u baraž. Sada ćemo se odmoriti, a onda ćemo razmišljati o Francuskoj", rekao je popularni Vedo.

Kapiten "zmajeva" Emir Spahić nije imao previše posla u utorak uveče u Zenici.

"Nismo se nadali da će večeras biti tako lako. Najažnije da smo odigrali meč bez kartona i povreda, pa u Pariz idemo u gotovo najjačem sastavu. Naši napadači i vezisti nisu rivalu dozvolili da pošteno pređe centar i lagan trijufm nije izostao", rekao je defanzivac Sevilje.

O sudaru u utorak sa Francuzima, rekao je da BiH ne treba euforiju.

"’Trikolori’ su vrhunska reprezentacija i bez mnogih igrača koji im trenutno nedostaju u timu. Oni su favoriti. U Pariz idemo rasterećeni. Plasmanom u baraž prvi cilj smo ostvarili, a ako dobijemo Francusku biće to odličan bonus. Uz malo sreće mogli bi pobijediti i Francuze. Nije nemoguće", naglasio je Spahić.

Edin Džeko prvim golom je "otvorio" Luksemburg.

"Sjajno smo odigrali svih 90 minuta. Teren je bio izuzetno težak za igru, ali osigurali smo pobjedu i to je sada najbitnije. Sada ćemo malo da uživamo, a onda se bacamo na Francusku",
izjavio je Džeko, prenosi Sportsport.ba.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC