• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Biće drugačije u Parizu

Safet Sušić ima šansu da u utorak protiv Francuske u Parizu postane prvi selektor Bosne i Hercegovine koji je odveo "zmajeve" na veliko takmičenje.

 Sušić: Biće drugačije u Parizu Izvor: MONDO

Reprezentacija BiH je sa "petardom" ispratila Luksemburg (5:0) i osigurala baraž, a sada je očekuje paklenih 90 minuta u Parizu u nadi da će stići do tri boda, koja bi je direktno odvela u Ukrajinu i Poljsku.

Nemoguća misija?

"Srećom, imamo dvije šanse da se domognemo EURO 2012. Bez obzira na ishod meča sa Francuskom, imaćemo i doigravanje pa moram reći da sam zadovoljan ostvarenim. Čestitam igračima i divnoj publici na uspjehu", rekao je popularni Pape na konferenciji za novinare.

Na stadionu "Francuska" u Parizu, "zmajevi" će sigurno igrati malo drugačije nego protiv Luksemburga.

"Mi idemo u Pariz da pokušamo da pobijedimo. Vjerovatno nećemo igrati sa ovako ofanzivnom postavom, koja je igrala u Zenici jer bi nas ‘trikolori’ sigurno kaznili. Na golu bi trebao da bude Kenan Hasagić jer sam to ranije obećao, Boris Pandža će vjerovatno pojačati odbranu…"

O rivalu…

"Sve je jasno. Francuska je favorit jer su dugi niz godina među 10 najboljih reprezentacija na svijetu, igraju na domaćem terenu i treba im samo bod za direktan plasman na šampionat Evrope. Ali, uradićemo sve što budemo mogli da napravimo iznenađenje".

Selektor BiH je potom komentarisao meč sa Luksemburgom.

"Iskreno, nisam očekivao da će biti baš ovako kako smo svi priželjkivali, ali očekivao sam da će moji fudbaleri postići dva, tri gola. Kao što sam najavio pred utakmicu, iskreno sam vjerovao da ćemo već u prvom poluvremenu riješiti sve dileme, što smo i učinili. Ali nisam se nadao da će biti 4:0 poslije prvih 45 minuta".

Prema njegovim riječima, insistirao je da igrači maksimalno uđu u utakmicu što je urodilo plodom.

"Željeli smo da što prije dođemo u situaciju da postignemo gol, imali smo i malo sreće zbog kiše jer na klizavom terenu su došle do izražaja naša tehnička superiornost i individualni kvalitet", zaključio je Sušić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC