• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"ORLOVI": U Sloveniji na "život i smrt"

Reprezentacija Srbije u utorak protiv Slovenije igra najvažniji meč u kvalifikacijama za EURO 2012. Pižonovi izabranici u Mariboru moraju da ostvare trijumf ukoliko žele u baraž.

 "ORLOVI": U Sloveniji na "život i smrt" Izvor: MONDO

Srbija je odigrala neriješeno sa ekipom Italije (1:1) u kvalifikacijama za EURO 2012. ali to nije bilo dovoljno za plasman u baraž.

Odlični "azuri", koji su već izborili plasman na Evropsko prvenstvo, šokirali su četu Vladimira Petrovića već u prvom minutu, golom Markizija, a izjednačujući pogodak postigao je Ivanović u 26. minutu meča.

Budući da je Estonija na gostovanju u Sjevernoj Irskoj dobila meč sa 2:1, Srbija je došla u situaciju da samo pobjedom u posljednjem meču kvalifikacija protiv Slovenije u Mariboru, u utorak, može stići do baraža.

"Orlovi" su protiv moćnog tima Italije ipak došli do boda, ali budući da to nije bilo dovoljno, u taboru srpskog tima vladalo je nezadovoljstvo.

Fudbaler Juventusa Miloš Krasić rekao je da je "očigledno" da Srbija nije dovoljno kvalitetna da pobijedi Italiju.

"Moram, ipak, da priznam da smo svi razočarani ishodom. Rezultat u Sjeverenoj Irskoj nam kvari planove, ali nam ne preostaje ništa drugo nego da pobijedimo Slovence u utorak. Možda je i bolje što se tako na kraju završilo. Svim silama na Sloveniju", rekao je Krasić.

Golman Bojan Jorgačević rekao je da je Srbija odigrala izuzetno težak meč.

"Italijani su odigrali odlično, često su mijenjali mjesta, ubacivali se iz drugog plana... tako da su momci odradili zaista dobar posao. Ipak, sve će riješiti u posljednjem duelu u Mariboru. Izgleda da nam je sudbina odredila da teret nosimo na leđima do kraja kvalifikacionog ciklusa".



Zoran Tošić smatra da remi ostvaren u Beogradu nije neuspjeh.

"Italija je stvarno tim za respekt. Njihov stil igre nam uopšte ne odgovara, a naročito nam nije bilo lako kada su rano poveli. Pokušali smo da im se suprotstvaimo na sve načine i zato smatram da neriješen ishod nije neuspjeh, iako nam taj rezultat ne odgovara. Sada u Sloveniji u igri na 'život i smrt' moramo da damo sve od sebe, jer je to za nas najvažniji meč".

Miloš Ninković ističe da Srbija treba da se izdigne poslije propuštene šanse u Beogradu i u Mariboru "ovjeri" baraž za EURO 2012.

"Italijani su nam nametnuli svoj stil igre i znalački su držali loptu, a mi smo potrošili mnogo energije, a ipak nismo pobijedili. To ne treba, međutim, da nas obeshrabri, jer je i dalje sve u našim rukama. Ne ide nam ruku što gostujemo u tom odlučujućem duelu, ali nadam se da će Srbija pokazati mnogo više nego protiv Italije i upisati tri željena boda na meču protiv Slovenije", rekao je Ninković.

Neven Subotić smatra da je Srbija učinila sve što je bilo u njenoj moći na duelu protiv jedne "svjetske ekipe", kakva je Italija, i stigli do povoljnog ishoda poslije šokantnog gola u prvom minutu.

"Odigrali smo dobro protiv jedne svjetske ekipe i sa te strane moramo biti zadovoljni. Možemo da žalimo što nismo postigli i drugi gol, jer smo imali dosta šansi. Borili smo se do kraja, željeli smo pobjedu, ali nismo imali ni sreće, jer je Estonija slavila u Sjevernoj Irskoj golovima u posljednjih deset minuta. U Mariboru moramo da igramo isto kao protiv Italije. Ovo je trebalo da bude naš meč odluke, ali sada moramo maksimalno da odigramo u Sloveniji", istakao je Subotić.

Italijani su završena priča, prva šansa za odlazak u baraž je propuštena, slijedi Maribor i duel sa Slovencima u utorak i veliki ispit za izabranike selektora Petrovića.

Pa vidjećemo... Pukovnici ili pokojnici?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC